Wilmots: Iznenadio bih se kad bi Bosna igrala na remi

Selektor Belgije

Wilmots: Iznenadio bih se kad bi Bosna igrala na remi

Fudbalska selekcija Belgija, naredni protivnik naše reprezentacija, je sa visokih 6:0 savladala Andoru, a belgijski selektor odmarao je nekoliko svojih ključnih igrača. U pogonu zbog povrede nije bio ni najbolji belgijski fudbaler Eden Hazard, a pitanje je hoće li ga biti u sastavu i protiv Zmajeva u ponedjeljak.

"Hazard je na terapijama kod našeg doktora, poseban gel bi trebao učiniti svoje. On ima povremene bolove, pa ćemo vidjeti da li će igrati ili ne", rekao je belgijski selektor Marc Wilmots.

Stručni štab učesnika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva dobro će i, sasvim sigurno, temeljito analizirati našu reprezentaciju, vrline i mane Zmajeva iz duela sa Velsom.

"Svaki mogući scenario ćemo obraditi večeras. Taktičku postavku igre našeg protivnika u susretu sa Velsom analizirat ćemo u ponedjeljak. Bez obzira na sve iznenadio bih se kada bi Bosna protiv nas igrala na neriješeno. Očekujem da će atmosfera biti agresivna",kazao je nekadašnji fudbaler Schalkea i bivši reprezentativac zemlje koju sada predvodi sa klupe.

Selektor Crvenih đavola želi pobjedu, priželjkuje je, ali bi bio zadovoljan i bodom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Tri boda za nas bi bila prava stvar, ali ni bod ne bi bio loš. Prije svega želimo vladati posjedom lopte, preuzeti odgovornost, te kreirati nekoliko šansi", kaže Wilmots, te dodaje:

"Radovalo bi me da protiv jednog jačeg protivnika nego li je to Andora budemo stalno zauzeti, posvećeni, da budemo stalno u pokretu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.