Wilmots: U prošlosti smo sa Bosnom imali dosta problema

Selektor Belgije

Wilmots: U prošlosti smo sa Bosnom imali dosta problema

Legendarni belgijski napadač, a sada uspješan selektor Marc Wilmots, od reprezentacije Belgije napravio je pravu kaznenu ekspediciju što je dokazao i u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, još uvijek se ne zna hoće li nekada sjajni napadač Schalkea Crvene đavole predvoditi i sa klupe u kvalifikacijama za EURO 2016 obzirom da mu ugovor ističe po okončanju Mundijala ovoga ljeta.

"Žrijeb je realno mogao biti i teži, ali neću reći ni da je ovaj bio lagan, ali smatram da možemo biti zadovoljni", rekao je Wilmots za sporza.be.

"Izbjegli smo velike fudbalske zemlje. Protiv ovih reprezentacija mi možemo pobijediti u svakoj utakmici i to ćemo nastojati da uradimo. Idemo na prvo mjesto u grupi, ali ako završimo I drugi neće ti biti razočarenje. Ipak, moramo se plasirati na mjesto koje vodi na EURO", decidan je belgijski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iako se u grupi pored Belgije nalazi još pet reprezentacija Wilmots se osvrnuo samo na jednu, selekciju Bosne i Hercegovine.

"U prošlosti smo sa Bosnom imali dosta problema, ali u prošlost ne želimo gledati već u budućnost. Nećemo puno pričati, naše ideje i zamisli nastojati ćemo pokazati na terenu", rekao je na kraju Belgijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.