Wilshere otkrio način na koji je postao Topnik: Samo sam rekao 'Ko ga j*be, odoh u Arsenal'

Tada imao samo devet godina

Wilshere otkrio način na koji je postao Topnik: Samo sam rekao 'Ko ga j*be, odoh u Arsenal'

Nekadašnji veznjak Arsenala i sadašnji fudbaler West Ham Uniteda Jack Wilshere otkrio je tokom gostovanja u Lockdown Tactics podcastu način na koji je prije 19 godina postao Topnik.

Wilshere je postao član Arsenala kada je imao samo devet godina. Bilo je to sedam godina prije nego što je postao najmlađi debitant u historiji kluba sa samo 16 godina. Kasnije je odigrao skoro 200 seniorskih mečeva za klub sa Emiratesa prije nego što ga je napustio.

Priča oko toga kako je uopšte prešao u omladinske kategorije Arsenala vrlo je interesantna. On je prve fudbalske korake zapravo napravio u ekipi Lutona. Jednog dana, kada je igrao za Luton protiv Barneta, zapazio ga je sudac meča koji je zapravo bio skaut Arsenala i ponudio mu transfer.

"Igrao sam za Luton i to protiv Barneta, a sudac je zapravo bio skaut Arsenala. Poslije meča prišao je mom ocu i rekao mu da želi da ja dođem u Arsenal. Bilo mi je to čudno jer sam mislio da mora postojati neki prelazni rok da bi se to desilo... Ali, bit ću iskren s vama - nisam želio preći. Bio sam udaljen 15 minuta od Trening centra Lutona, a ovako bih morao ići u London svaki dan. Moj otac bi zbog toga posoa morao završavati ranije", pojašnjava Wilsjere pa dolazi i do samog kraja priče:

"Otac nije pravio nikakav pritisak na mene u to vrijeme. Nisam znao šta da radim. Jedne prilike, sjećam se vrlo jasno, sjedio sam u parku s prijateljima. Moj otac je izašao iz malog crvenog kombija i rekao: 'Ovo ti je posljednji dan da doneseš odluku'. Rekao sam drugovima: 'Ko ga j*be, idem u Arsenal'. Ostalo je historija", poručio je vezni igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je također iskoristio priliku da se zahvali ocu koji ga je u to vrijeme tri puta sedmično vozio u London kako bi išao na treninge. Treninzi su bili udaljeni sat vremena vožnje od mjesta gdje je on živio.

Wilshereu danas ipak ne ide tako dobro u karijeri. Nakon posudbe u Bournemouthu, prije dvije godine potpuno je napustio Arsenal i prešao u West Ham gdje mu također ne cvjetaju ruže.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Pa ovi sa Sportsporta kao da namjerno pišu ovakve gluposti za gaziju.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi