Wilshere potvrdio da napušta Arsenal i za sve optužio jednu osobu

Emery ga ne želi u ekipi

Wilshere potvrdio da napušta Arsenal i za sve optužio jednu osobu

E. Čaušević

Arsenal je sinoć objavio na zvaničnoj stranici da Jack Wilshere neće produžiti ugovor s klubom, te da će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač.

To znači da će Wilshere nakon 17 godina napustiti klub u kojem je ponikao iako se činilo da će produžiti saradnju. Engleski fudbaler se uspio prošle sezone vratiti u formu i izboriti za mjesto u početnom sastavu, ali na kraju ipak u klubu nisu odlučili da mu ponude novi ugovor.

Pregovori su trajali nekoliko mjeseci i činilo se da sve ide kako treba, no stvari su se drastično promijenile dolaskom Unaija Emeryja na mjesto trenera Topnika. Wilshere se oglasio emotivnom porukom na Instagramu i otkrio je da je novi trener zapravo odlučio da on neće ostati u Arsenalu.

"Mogu potvrditi da ću napustiti Arsenal na kraju mjeseca nakon što mi istekne ugovor. Imali smo mnogo razgovora oko produženja saradnje, ali novi trener Unai Emery mi je dao malo izbora i na kraju sam donio odluku koja je najbolja za mene i moju karijeru. Namjere su mi bile da ostanem igrač Arsenala jer sam u ovom klubu već 17 godina, ali šta je tu je", poručio je Wilshere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thanks for the memories 💙

A post shared by Jack Wilshere (@jackwilshere) on

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi