Euforija na Emiratesu: Emery dogovorio veliko pojačanje

Bernd Leno na korak od Arsenala

Euforija na Emiratesu: Emery dogovorio veliko pojačanje

Endin Čaušević

Arsenal je prije nekoliko sedmica izabrao Unaija Emeryja za novog trenera, a španski stručnjak se odmah bacio na posao, te želi po svom ukusu napraviti igrački kadar.

S londonskim klubom se u posljednje vrijeme povezuje dosta fudbalera, a prva akvizicija novog trenera bio je iskusni Stephan Lichtsteiner koji je stigao kao slobodan igrač. No, engleski mediji objavili su danas da je Arsenal dogovorio veliko pojačanje.

Kako piše The Guardian Topnici bi u narednim danima trebali ozvaničiti dolazak njemačkog golmana Bernda Lena koji stiže iz Bayer Leverkusena. Ovaj ugledni engleski portal prenosi da su Arsenal i Bayer sve dogovorili, te da je Lenov dolazak na Emirates završena stvar.

Navodno, Arsenal će za ovog golmana platiti oko 22 miliona eura, a Leno bi trebao potpisati ugovor na pet godina. U londonskom klubu njemački golman će najvjerovatnije zarađivati oko tri miliona eura godišnje.

Leno je u Bayer stigao 2013. godine iz Stuttgarta za desetak miliona eura. Za ovaj tim branio je na 304 utakmice i čak je 100 utakmica bio bez primljenog gola. Njegov dolazak znači sigurno da će Cech ili Ospina potražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Training 💪🏽😃⚽️🇩🇪 #diemannschaft @dfb_team

A post shared by Bernd Leno (@berndleno1) on

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gunner
Dobro ako je istinito..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi