Zabio gol u 93. minuti za prolaz, stadion eksplodirao, a onda hladan tuš od glavnog sudije

Nevjerovatne scene u Monacu

Zabio gol u 93. minuti za prolaz, stadion eksplodirao, a onda hladan tuš od glavnog sudije

E. Čaušević

Na stadionu Stade Louis II u Monacu igra se fantastičan meč između Monaca i Bayer Leverkusena koji se bore za plasman u osminu finala Evropske lige. Trenutno se igraju produžeci, ali smo u zadnjm sekundama sudijske nadoknade regularnog dijela vidjeli nevjerovatne scene na terenu.

Monaco je u prvoj utakmici u Leverkusenu prije sedam dana pobijedio sa 3:2 i imao je prednost pred večerašnji revanš, ali njemački klub se nije predavao i bio je na korak od plasmana u osminu finala nakon regularnog dijela utakmice.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i poveli su sa 1:0 već u 13. minuti kada je Wirtz pogodio mrežu domaćih. No, Monaco se vratio samo šest minuta kasnije, a gol za 1:1 postigao je Ben Yedder.

Međutim, Leverkusen to nije mnogo uzdrmalo jer samo dvije minute kasnije gosti su ponovo poveli. U centru pažnje ovaj put bio je Palacios koji pogađa za 2:1.

Početkom drugog poluvremena Leverkusen dolazi do vodstva od 3:1 i taj rezultat ih je vodio dalje. Gol za 3:1 postigao je Adil u 58. minuti, ali u samom finišu meča Monaco je uspio da se vrati i izbori produžetak.

Domaći tim do 2:3 dolazi u 84. minuti kada je Embolo savladao golmana Leverkusena i vratio Monaco u život. No, prava drama dešavala se u posljednjim minutama regularnog dijela ove utakmice.

Oglasi

Sudija je produžio meč za tri minute, a upravo u trećoj minuti nadoknade nevjerovatna scena. Monaco je došao do 3:3 i činilo se da francuski klub ide dalje i da od produžetaka nema ništa, ali zatim je uslijedio hladan tuš za domaće navijače.

U centru pažnje u 93. minuti našao se Diop koji je zabio gol za 3:3 i erupciju oduševljenja na tribinama, ali samo nekoliko sekundi kasnije gol je poništen.

Glavni sudija je na asistenciju pomoćnika pokazao da je prije gola Diopa lopta ranije napustila teren i da od gola Monaca neće biti ništa, a ubrzo je i VAR potvrdio da je to bila ispravna odluka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dramu iz treće minute nadoknade meča Monaca - Bayer pogledajte OVDJE.

Leverkusen je uspio da se spasi i dođe nekako do produžetaka i prema svemu sudeći putnika u osminu finala saznat ćemo nakon penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi