Dok su svi čekali odluku na terenu je pala opklada od 100 eura: "Baš me briga, neću mu platiti"
Wojciech Szczesny otkrio je zanimljivu situaciju s terena koja se događala neposredno prije penala (Foto - EPA)

Szczesny otkrio zanimljivu scenu

Dok su svi čekali odluku na terenu je pala opklada od 100 eura: "Baš me briga, neću mu platiti"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Poljske poražena je u posljednjem kolu grupne faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru od selekcije Argentine s 2:0, ali usprkos porazu ova selekcija prošla je u osminu finala takmičenja.

Argentina je bez previše problema savladala Poljake s 2:0, a razlika je lako mogla biti i veća da na golu nije bilo fenomenalnog golmana Juventusa Wojciecha Szczesnog.

Sjajni čuvar mreže skrivio je i penal nad Lionelom Messijem u ovom duelu. Taj penal izazvao je brojne komentare, a na terenu je pala i opklada dok je sudija gledao snimak.

Szczesny tvrdi da se s Messijem kladio u 100 eura kako sudija neće dosuditi penal i otkrio je detalje.

"Prije penala kladio sam se s Messijem u 100 eura da ga sudija neće dosuditi. Mislim da to nije dozvoljeno i da bih mogao dobiti kaznu", rekao je Szczesny i dodaje:

Oglasi

"Baš me briga za to. Isto tako mu neću ni platiti. Njemu 100 eura ništa ne znači. Mislim da ima sasvim dovoljno novca", rekao je sjajni poljski golman

Szczesny je i u utakmici protiv Argentine pokazao kakav je golman. Messiju je skinuo penal, a imao je još nekoliko čudesnih odbrana.

"To je velika stvar za karijeru jednog golmana. Ima dosta rada, ali de biste odbranili penal Messiju, potrebno je dosta i sreće", istakao je Szczesny.

Trenutak u kojem Wojciech Szczesny skida penal Lionelu Messiju (Foto: EPA)

Novi veliki izazov za ovog 32-godišnjaka stiže u osmini finala. Poljake čeka aktuelni svjetski prvak Francuska i čudesni golman će ponovo morati odraditi vrhunski posao među stativama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, neće moći sve sam. Poljska protiv Argentine nije ličila na tim koji je za nokaut fazu takmičenja, ali na kraju ih je sreća pogledala i prošli su među 16 najboljih selekcija svijeta.

"Morat ćemo mnogo bolje protiv Francuske. Danas je bilo čudno igrati utakmicu znajući da nam i bod odgovara", dodao je sjajni poljski golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi