Maltežani nastavljaju sa senzacijama u UEFA konferencijskoj ligi

Treće pretkolo

Maltežani nastavljaju sa senzacijama u UEFA konferencijskoj ligi

H. Zilić

Na Malti se očigledno igra dobar fudbal.

Nakon Veleža koji je to osjetio na svojoj koži od strane Spartans Hamruna, večeras su malteški klubovi priredili najveću senzaciju u dosadšanjem toku evropskih takmičenja.

U prvoj utakmici trečeg pretkola UEFA konferencijske lige Gzira je u gostima remizirala protiv austrijskog Wolsfbergera rezultatom 0:0 i tako imaju pozitivan rezultat pred revanš na Malti.

Gzira je u drugom pretkolu eliminisala Radnički iz Niša.

Pored Spartansa i Gzire i Hibernians je također u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige.

Malteški klubovi izgledaju zrelo i tu otočnu državu više ne možemo nazivati amaterskom kada je fudbal u pitanju.

Ovome dodajmo da su pored pomeutog meča odigrana večeras još dva duela trećeg pretkola UEFA konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Vibnorg je sa 3:0 bio oblji od B36 Torhsvana koji je u prvom prektolu eliminisao banjalučki Borac, dok su Riga FC i Gil Vicente remizirali rezultatom 1:1.

I Bosna i Hercegovina ima svog predstavnika u ovoj fazi, to je bh. prvak Zrinjski koji će sutra u 21 sat igrati duel protiv kazahstanskog Tobola.

Top Komentari

*p!p!t@*
Neki dan su bili poluamateri, yebo vas otac huškači!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi