Bosanac očarao Austriju: Idol mu je zvijezda Manchester Cityja, želi jednog dana zaigrati na Etihadu

Talentovani Jašić blista

Bosanac očarao Austriju: Idol mu je zvijezda Manchester Cityja, želi jednog dana zaigrati na Etihadu

E. Škorić

Adis Jašić samo je jedan u nizu talentovanih nogometaša bh. korijena koji igraju u nekoj od jačih evropskih liga.

Jašić ima 18 godina i nastupa za Wolfsberger u Austriji zajedno sa mladim bh. reprezentativcem Amarom Dedićem. Obojica su izuzetno talentovani i igraju u defanzivi, te imaju veliko poštovanje trenera Robina Dutta, inače nekadašnjeg trenera Freiburga, Bayer Leverkusena, Werdera, Bochuma...

Kada se povrijedio standardni lijevi bek Wolfsbergera Jonathan Scherzer, Dedić je povučen na lijevu stranu, dok je Dutt u 10. kolu na desnoj strani uvrstio mladog Jašića i od tada ga redovno koristi.

"Trenutno sam jako zadovoljan svojom situacijom. Napravio sam veliki korak. Ali to je tek početak i još uvijek želim napredovati", rekao je Jašić u nedavnom intervjuu za Kicker.

On je u posljednjih sedam ligaških utakmica na terenu proveo praktično sve minut. Ima dvije asistencije i postigoa je debitanski gol protiv bečkog Rapida (4:1).

"Bio sam jako sretan, to mi je bio prvi gol. Naravno, laknulo mi je što sam tako rano uspio da dođem do gola. To je nagrada za sav moj trud", ponosno kaže Jašić.

Oglasi

On je priznao da mu treba još toga da popravi defanzivno, pošto je više navikao da igra na poziciji veznog.

"I sam sam bio pomalo iznenađen što sam se tako dobro uklopio i tako dobro slagao sa svojim saigračima od samog početka. Često sam bio s momčadi na pripremama gdje smo igrali zajedno. Saigrači su puno razgovarali sa mnom i pomagali mi".

Dedić je jedan od onih koji su čsto sa Jašićem i puno mu je pomogao, iako je i sam od ljeta tu i stigao je iz Salzburga na posudbu.

"Uglavnom smo često u kontaktu i zajedno putujemo. Uvijek mi daje savjete kako da napredujem, posebno defanzivno, jer imam i dalje svojih slabosti".

Oglasi

On je istakao da bi radije bio malo ofanzivniji u trenutnoj postavi Duttaa, ali da se dobro snalazi i kao klasični desni bek.

"Dutt pomaže svakom igraču i uvijek daje savjete i način na koji se prema nama ponaša s puno poštovanja. Rekao mi je na početku sezone da moram puno fizički napredpovati. Radio sam na tome, napredovao sam i zato sada dobijam šansu".

"Moja želja je da budem ofanzivniji, da više sudjelujem u akcijama i golovima. Nekad sam bio vezni, mislim da je i pozicija na kojoj sada igram dobra, ali radije bih bio malo ofanzivniji. No, sve dok igram, ne žalim se", rekao je mladi reprezentativac Austrije koji bi zasigurno mogao biti i budućnost bh. reprezentacije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUsy4QCt2Ao/[/instagram]

Njegov uzor je svjetska zvijezda i veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne.

"Uživam sam gledati De Bruynea. Njegova dodavanja su izvanredna, a također ima i jako dobru karizmu".

Na pitanje da li bi negdje volio da zaigra, rekao je da je sada fokusiran na Wolfsberger, ali da su Engleska i Njemačka njegovi ciljevi.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"To su lige koje najviše pratim, a timovi za koje bih volio da igram? Borussia Dortmund ili Manchester City. Treba uvijek sebi staviti visoke ciljeve", poručio je.

Jašić ima dva gola na šest nastupa za U19 selekciju Austrije, ali naravno još uvijek ima vremena da obuče dres Zmajeva. Čini se kao neko ko bi zaista bio od velike pomoći reprezentaciji BiH, pa bi ljudi iz NFSBiH trebali da požure...

Top Komentari

ja.hondo
Treba provjeriti ima li kod koga doci na baklavu i kolače pa onda krenuti po njega
9 1
ghast0
Ponovno SS.ba radi ono sto treba, manje vise skauting i medijski pritisak da se ovakvi momci zovu u repku. Nastavite ovako!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi