Golijada u Wolfsburgu u prvih 45 minuta, Bayern podiže formu najboljem trenutku

Bavarci vode 3:1

Golijada u Wolfsburgu u prvih 45 minuta, Bayern podiže formu najboljem trenutku

E. Škorić

Derbi 19. kola njemačke Bundeslige igra se trenutno u Wolfsburgu gdje istoimena domaća ekipa odmjerava snage s Bayernom, a nakon 45 minuta viđena su čak četiri gola.

Dueli Bayerna često su efikasni, kao i Wolfsburgovi, a i onda kada se sastanu ove dvije ekipe međusobno. Sve to je bilo potvrđeno u prvom poluvremenu današnjeg meča.

Bayern je poslije rezultzatske krize počeo da igra mnogo bolje. Prvo je razbio Mainz sa 4:0 u Kupu, a sada je za poluvrijeme Wolfsburgu dao tri gola.

Prva dva postigao je Kingsley Coman. Najprije mu je asistirao Alphonso Davies, a zatim i Joao Cancelo, koji je nedavno potpisao za Bavarce napustivši Manchester City.

U 19. minuti već je bilo 0:3, a gol je postigao Thomas Muller na ubačaj Joshue Kimmicha. Wolfsburg je uspio da se makar jednim golom spasi veće blamaže prije odlaska na odmor. U 44. minuti gol je dao Jakub Kaminski.

[twitter]https://twitter.com/i6astv/status/1622277498972114944[/twitter]

Bayern ide ka 11. pobjedi i ako je ostvari, imat će 40 bodova i ponovo će zauzeti vrh ispred Union Berlina, a Wolfsburg ostaje sedmi sa 29 bodova. Sve i da pobijedi, po njih se na tabeli neće ništa mijenjati jer je šestoplasirani Freiburg na +5.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u pravom trenutku podiže nivo igre i formu koja nije bila vidljiva proteklih sedmica. Ipak ih očekuju dueli s moćnim PSG-om u osmini finala Lige prvaka, a to će po svemu sudeći biti istinski nogometni spektakli.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi