Haos u Bayernu zbog Neuera, Hamann je bio jasan: "On ne treba ostati dio kluba"

Sve je zakuhao zbog jedne izjave

Haos u Bayernu zbog Neuera, Hamann je bio jasan: "On ne treba ostati dio kluba"

Samir Mlaćo
Mnogo bure u minhenskom Bayernu, a sve je krivac Manuel Neuer. Neuer je teško primio vijest da je klub otpustio trenera golmana Tonija Topalovića, koji je bio njegov blizak prijatelj.

Obrušio se na klub i kazao da je to bio završni udarac za njega, koji je sada van terena zbog povrede koju je zadobio na skijanju.

"Za mene je to bio onaj završni udarac. Onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri", rekao je Neuer, te je nastavio:

"Plakao sam cijeli dan, sve dok nisam zaspao kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio mnogo, falit će mi pjevanje hrvatskih nacionalističkih pjesama sa njim", završio je Neuer.

Intervju koji je Neuer dao nije se svidio čelnicima minhenskog kluba koji su odlučili da reaguju. Oliver Kahn govorio je za Bild i poslao jasnu poruku koliko je razočaran time što je Neuer uradio.

"Ono što je Manuel rekao javno nakon Tonijevog otkaza u tom intervjuu nisu stvari koje radi jedan igrač Bayerna. Njegova izjava nije došla u dobrom trenutku zbog veoma važnih utakmica koje nas čekaju. On je povrijeđen zbog prijatelja, ali neke stvari se u tim situacijama ne govore javno", rekao je Kahn, a onda u jednoj rečenici vjerovatno i označio Neuerov kraj u Bayernu.

Oglasi

"Intervju koji je Neuer odlučio dati nakon svega je najbolji pokazatelj kako jedan kapiten Bayerna ne treba i ne smije reagovati. To ne prikazuje prave vrijednosti našeg kluba i igrača".

Bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann je također prokomentarisao ovaj slučaj.

On je kazao da su neke izjave Neura sramotne, te pokazuju da sebe stavlja na prvo mjesto, a ne klub.

Dobio je i pitanje da li po njegovom mišljenju Neuer treba ostati član Bayerna.

“Ne“, rekao je Hamann, danas stručni komentator Sky-a.

[twitter]https://twitter.com/BayernTimes/status/1621899320457846788[/twitter]

Neuer je očito i sam svjestan da je njegovo vrijeme u Bayernu završeno i da vrlo vjerovatno će već na ljeto na pustiti klub. Donekle je postupio s ovim intervjuom kao Cristiano Ronaldo prije nekoliko mjeseci nakon čega je dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da Bayern neće biti toliko rigorozan, ali sigurno da su Neueru itekako zamjerili takav javan nastup i da je sve jasnije da će uskoro oni krenuti odvojenim putevima.

Njemački mediji pišu da će Neuru biti oduzeta i kapitenska traka, te da će sigurno isti preuzeti Thomas Muller.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi