Praznik nogometa u Wolfsburgu - Bayern pokazao pravo lice

Bundesliga

Praznik nogometa u Wolfsburgu - Bayern pokazao pravo lice

E. Škorić

Nogometaši Bayerna slavili su u Wolfsburgu sa 4:2 protiv istoimene domaće ekipe u derbiju 19. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je bio u krizi rezultata početkom 2023. godine, pošto su u tri vezane prvenstvene utakmice osvajali samo po bod, a onda je uslijedila 4:0 pobjeda u Mainzu u Kupu, da bi četiri gola postigli i danas u Wolfsburgu.

Počelo je golom Kingsleyja Comana u devetoj minuti, a isti je igrač samo pet minuta kasnije povisio na 2:0 uz asistenciju Joaa Cancela, sjajnog pojačanja na bekovskoj poziciji iz Manchester Cityja.

Gosti su domaće dotukli golom Thomasa Mullera u 19. minuti, a prvijencem Poljaka Kaminskog Wolfsburg u 44. minuti dolazi do utješnog gola.

Igrala se 54. minuta kada je Joshua Kimmich isključen zbog drugog žutog kartona, ali i sa igračem manje Bayern dolazi do gola u 73. minuti, kada je Musiala zatresao mrežu domaćina.

Na novi gol čekalo se osam minuta, pošto je Svanberg u 81. minuti pogodio za konačnih 2:4. Bez obzira što domaći navijači nisu sretni zbog poraza, svakako su mogli da uživaju u fantastičnoj utakmici u kojoj je postignuto čak šest golova.

Bayern je 11. pobjedom zasjeo na vrh tabele i ima 40 bodova, jedan više od Union Berlina. Wolfsburg je sedmi sa 29 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarce čeka domaći duel s Bochumom narednog vikenda, ali sve više se razmišlja o nokaut fazi Lige prvaka i duelima sa PSG-om. Wolfsburg će u 20. kolu gostovati ekipi Schalkea.

Čini se kako je Bayern u pravom trenutku podigao svoju formu, te je sada bez ikakve sumnje glavni favorit za osvajanje Bundeslige, a naravno želja je i trofej u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
@MaxBavarac Zna se da je statisticki najlosiji golman u ligama petice. Brani ispod 20% suteva u gol!
1 1
MaxBavarac
Zna li se ista za Neuera...nabijem vas!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi