Velikan njemačkog fudbala pobijedio na terenu, ali će zbog amaterske greške ispasti iz Kupa

Nevjerovatan propust

Velikan njemačkog fudbala pobijedio na terenu, ali će zbog amaterske greške ispasti iz Kupa

A. Čaušević

Amaterski propusti se dešavaju i klubovima iz najorganizovanijih liga svijeta.

U nedjelju su igrani mečevi prvog kola njemačkog Kupa, a Wolfsburg je gostovao ekipi Pruessen Munstera koja se takmiči u četvrtoj ligi.

Wolfsburg je poslije produžetaka pobijedio sa 1:3, ali će svejedno svoj put u DFB Pokalu završiti u prvom kolu i to zbog amaterske pogreške.

Naime, Wolfsburg je za 120 minuta igre izvršio šest izmjena što je protivno pravilima i statutu takmičenja.

Trener Mark Wan Bommel je napravio tri izmjene u regularnih 90 minuta i još tri u produžetku. Prema statutu takmičenja posljednja izmjena kada je Admir Mehmedi zamijenio Maximiliana Philippa se nije smjela desiti.

Da je napravljena izmjena viška u svom izvještaju je naveo i sudija Christian Dingert, a iz niželigaša već spremaju žalbu.

"Upoznati smo da je Wolfsburg napravio šest izmjena. O tome ćemo razgovarati interno i vidjeti kako dalje postupati", rekao je menadžer Pruessena, Peter Niemeyer.

U DFB pokalu za sezonu 2021/22 moguće je izvršiti pet izmjena što je navedno i u paragrafu 31, tačka 3a: "Tokom utakmice je moguće napraviti pet izmjena. Dodatna izmjena u utakmicama sa produžecima nije dopuštena."

Hoffmeier je zabio u 74. minuti za vodstvo domaćih, Brekalo je spasio Vukove u 90. minuti, da bi Weghorst u 103 i Baku u 120. minuti postigli još dva gola za goste. Prema svemu sudeći, uzalud.

Top Komentari

user1583752673
Desilo se i velikom Realu pa sta
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi