Wolfsburg razbio Borussiju Monchengladbach

Siguran trijumf Vukova

Wolfsburg razbio Borussiju Monchengladbach

Wolfsburg je u posljednjoj utakmici 14. kola Bundeslige na svom terenu ubjedljivo savladao Borussiju Monchengladbach rezultatom 3:0.

Borussia je prošlog vikenda napravila podvig pobijedivši Bayern sa 2:1, ali danas nije ličila na ekipu koja je skinula skalp ubjedljivo najjačoj njemačkoj ekipi i aktuelnom šampionu Bundeslige.

Od starta se vidjelo da ovo neće biti dobra noć za Monchengladbach jer je Wolfsburg već u 4. minuti poveo sa 1:0. Strijelac je bio Malli.

U 25. minuti već je bilo 2:0 i to zahvaljujući pogotku Didavija. S tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Guilavogui u 71. minuti zabio za konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburgu je ovo bila tek treća pobjeda u sezoni, ali druga na posljednje tri utakmice i ovaj tim sada zauzima 11. mjesto sa 17 bodova. Monchengladbach je i dalje u samom vrhu tabele, zauzima četvrto mjesto sa 24 boda, samo dva manje od drugoplasiranog Leipziga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi