Wolfsburg se riješio napadača koji nije zabio nijedan gol za cijelu sezonu

Vratili ga nazad u Belgiju

Wolfsburg se riješio napadača koji nije zabio nijedan gol za cijelu sezonu

Njemački bundesligaš Wolfsburg, koji je prošle sezone jedva sačuvao status prvoligaša, obavijestio je svoje navijače i javnost da će u narednu sezonu ući bez Landryja Dimate.

Ovaj 20-godišnji napadač iz Konga pokazao se kao veliki promašaj Vukova, s obzirom da u premijernoj sezoni u Njemačkoj nije uspio postići niti jedan gol na 34 utakmice koliko ih je odigrao.

Nevjerovatno loša statistika Wolfsburgovog napadača bila je predznak da će se ovog ljeta nešto promijeniti, pa će tako Dimata narednu sezonu provesti u Anderlechtu kao posuđen igrač.

Landry Dimata je prošlog ljeta doveden u Wolfsburg za čak deset miliona eura iz Oostendea, a sada se vraća u Belgiju na dodatno kaljenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovo je dobro rješenje za obje strane. Dimati želimo mnogo sreće, uz obećanje da ćemo pažljivo pratiti njegov razvoj u Anderlechtu", rekao je Wolfsburgow direktor Jorg Scmadtke.

Landry Dimata će u Anderlechtu dijeliti svlačionicu sa Ognjenom Vranješom, a belgijski velikan će nakon isteka posudbe imati pravo otkupa njegovog ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi