Wolfsburg sve iznenadio i počeo trenirati

Radiće se po posebnim uslovima

Wolfsburg sve iznenadio i počeo trenirati

E. Škorić

Woflsburg je prvi klub iz liga Petica koji će nastaviti s treninzima.

Svi sportski događaji u Njemačkoj stavljeni su na čekanje barem do 3. aprila zbog pandemije koronavirusa koja je u toku, ali uprkos tome, Wolfsburg je u ponedjeljak objavio da su njihovi igrači započeli trening.

Navodi se da su igrači počeli trenirati s "posebnim uvjetima i pridržavajući se strogih higijenskih mjera radeći u malim skupinama u odvojenim intervalima u Volkswagen Areni, isključivo koristeći teretanu do daljnjeg".

Odluka kluba dolazi kao iznenađenje, s obzirom na opću potrebu za socijalnim distanciranjem kako bi se smanjilo širenje virusa Covid-19.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Očekuje se da će Bundesliga produžiti mjere odgode nakon 3. aprila u sljedećih 48 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi