Wolfsburg umalo ispustio veliku prednost
Foto: EPA

Pobjeda Wolfsburga, majstorije Draxlera

Wolfsburg umalo ispustio veliku prednost

Midhat Šljivak

Fudbaleri Wolfsburga savladali su večeras na gostovanju Gent s 3:2, te su jako blizu nastupa u četvrtfinalu Lige prvaka.

Odigrao je njemački tim fantastičan meč. Na krilima fenomenalnog Juliana Draxlera došli su do pobjede i vjerovatnog prolaska među osam najboljih timova Evrope.

Wolfsburg je do vodstva stigao u 44. minuti. Draxler se oslobodio igrača Genta, odigrao je dupli pas sa Vieirinhom, te je završio akciju sjajnim pogotkom za rezultat poluvremena od 1:0.

Nakon devet minuta igre u nastavku Vukovi su ponovo zatresli mrežu domaćeg tima. Ponovo je Draxler pogodio i to sjajnim lobom za prednost od 2:0.

Samo šest minuta kasnije završen je sav posao u ovom susretu. Max Kruse je pogodio za prednost od 3:0.

Uspio je Gent da se vrati u ovaj meč. Prvo je Kums smanjio na 3:1 u 81. minuti, da bi konačan rezultat od 3:2 postavio Coulibaly u 89. minuti meča.

Liga prvaka, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gent - Wolfsburg 2:3 (Kums 81', Coulibaly 89' / Draxler 44', 54', Kruse 60')


Julian Draxler Goal - Gent 0 - 1 Wolfsburg... by Football--Live
Julian Draxler Goal - Gent 0 -2 Wolfsburg - 17... by Football--Live
Max Kruse Goal HD - Gent 0 - 3 Wolfsburg - 17... by Football--Live
Sven Kums Goal HD - Gent 1 - 3 Wolfsburg - 17... by Football--Live
Kalifa Coulibaly Goal HD - Gent 2 - 3 Wolfsburg... by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije