Wolfsburgov 'novi Džeko' dobitnik velikog priznanja

Victor Osimhen najbolji mladi afrički fudbaler

Wolfsburgov 'novi Džeko' dobitnik velikog priznanja

U četvrtak je u nigerijskoj Abuji održana ceremonija izbora najboljih fudbalera Afrike za 2015. godinu.

Nagradu u seniorskoj konkurenciji je, sasvim zasluženo, dobio Pierre-Emerick Aubameyang, dok je najboljim mladim igračem ovog kontitenta proglašen Victor Osimhen.

Ovaj napadač je briljirao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godine, gdje je sa Nigerijom osvojio zlatnu medalju, a bio je i najbolji strijelac završnog turnira.

Victor Osimhen svoju karijeru još uvijek gradi u svojoj domovini, a član je Ultimate Strikers Akademije, a u posljednje vrijeme uveliko dovodi u vezu sa Wolfsburgom, koji je najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje. 

Sportski direktor ovog kluba Klaus Allofs je nedavno dao zanimljivu izjavu u kojoj je mladog napadača uporedio sa Edinom Džekom, najboljim strijelcem Wolfsburga svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi