Wolfsburgovi navijači oduševljeni današnjom objavom Edina Džeke

Prisjetio se dana iz Wolfsburga

Wolfsburgovi navijači oduševljeni današnjom objavom Edina Džeke

E. Škorić

Edin Džeko je prije 10 godina bio prvak Njemačke s Wolfsburgom i bh. reprezentativac se rado prisjeti tih dana.

Zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem je pokorio Njemačku, a jedna od odlučujućih utakmica je bila ona u gostima protiv Hannovera na jučerašnji dan.

Tada je Wolfsburg slavio s 5:0 uz hat-trick Edina Džeke, a posebno lijep bio je prvi gol kojeg se i danas svi rado prisjetimo.

Wolfsburg nije zaboravio Edina i njegove majstorije, no ni on nije zaboravio svoje Vukove.

Na Instagramu je ostavio fotografiju uz poruku da ne bi bio to što jest da nije bilo Wolfsburga i to je stvarno tako.

Sudbina se poigrala sa Edinom Džekom: Sanjao je Milan, a potpisuje za Inter!

Edin Džeko se, prema navodima italijanskih medija, nalazi na korak od transfera u Inter. Roma i Inter će nove pregovore započeti nakon završetka sezone, a Gazzetta dello Sport tvrdi kako su ti razgovori samo puka formalnost i da će Edin pojačati Nerazzurre.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti kako će navijači tima sa Giuseppe Meazze dočekati Edina u svom timu, posebno zbog činjenice da je Džeko veliki navijač gradskog rivala Milana.Često je bh. napadač isticao veliku ljubav prema Milanu koju je imao od dječačkih dana, a izjava iz 2009. godine to dovoljno govori.

"Odmalena sam fasciniran tim klubom. Ne znam zašto, ali meni je Milan uvijek bio pojam nogometnog vrha", istakao je Džeko, te je dodao: "San o Milanu nije dosanjan. Još uvijek ga sanjam", poručio je tada Edin. Dijamant je u dva navrata bio veoma blizu potpisa za Milan. Imao je ponudu Rossonera nakon osvojene titule prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želio sam otići, 23 su mi godine i dobio sam ponudu kluba o kojem sanjam. Mislim da je od mene bilo pošteno reći da želim otići tamo, ali tadašnji trener Armin Veh mi nije dopustio da odem", govorio je Džeko 2009. godine nakon osvojene titule prvaka Njemačke sa Wolfsburgom.

Ipak, 10 godina kasnije Džeko će zaigrati domaće utakmice na San Siru. Međutim, to neće biti dres Milana kojeg je sanjao već dres velikog rivala Intera. Vidjet ćemo kako će navijači Intera reagovati na dolazak Džeke. Izjave o Milanu sigurno će povećati njihova očekivanja od bh. fudbalera, ali na kraju će se sud donositi samo po igrama na terenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi