Topnici "smirili" Vukove: Arsenal će barem za kratko gledati sa vrha Premiershipa
(AP Photo/Rui Vieira)

Preuzeli lidersku poziciju na tabeli

Topnici "smirili" Vukove: Arsenal će barem za kratko gledati sa vrha Premiershipa

Haris Zilić

U 33. kolu engleskog Premiershipa svoj duel su odigrali Wolverhampton i Arsenal, a nakon dosta borbe i jdne taktičke utakmice na kraju je slavila ekipa Arsenala rezultatom 2:0.

Prva velika prilika na utakmici za goste iz Londona u 20. minuti. Rice je dobro šutirao, ali lopta ide pored lijeve stative domaćeg gola.

Uzvraćaju Vukovi u 30. minuti, sjajna je to prilika bila za Gomesa, međutim golman Raya spašava Topnike.

I kada se činilo da se na poluvrijeme ide rezultatom 0:0, slavlje gsotujućih fudbalera.

U 45. minuti Gabirel Jesus je je lijepo asistirao, a Leandro Trossard preciznim udarcem savladao golmana Sa i to je bilo 0:1.

U drugom poluvremenu je bilo dosta borbe na sredini terena, ali i nije bilo puno izrazitih prilika pred oba gola.

Oglasi

Arsenal je imao više udaraca u drugom poluvremenu, više pokušaja, ali sve je to bilo daleko od gola, samo je jedan udarac išao u okvir gola.

Domaćini su pokušali većinom dugim loptama stvoriti neku priliku da izjednačujući pogodak, međutim u finišu Arsenal uspjeva postići još jedan gol, a za konačnih 2:0 pogađa Odegaard u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Arsenal je za kratko lider Premiershipa sa 74 boda, ali uz meč više od Manchester Citya i Liverpoola. Od Građana imaju bod više, a od Redsa tri boda više.

Wolverhamtpon je u zlatnoj sredini na 11. poziciji sa 43 osvojena boda. Daleko su od Evrope, a opstanak su osigurali i matematički.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership 33. kolo:

Wolverhampton - Arsenal 0:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi