Ni navijači Arsenala nisu vjerovali šta radi Neuer u zadnjim minutama, legao na teren, a onda šou

Kamera snimila potez koji je mnoge nasmijao

Ni navijači Arsenala nisu vjerovali šta radi Neuer u zadnjim minutama, legao na teren, a onda šou

Endin Čaušević

Bayern je sinoć na Allianz Areni sa 1:0 pobijedio Arsenal i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Manuel Neuer ponovo je postao glavna tema na društvenim mrežama nakon što je kamera snimila šta njemački golman radi u posljednjim minutama utakmice.

I pored jedne od najlošijih sezona u posljednjih 15-tak godina ekipa Bayerna je pokazala da ih nikad ne smiju otpisati jer je uspjela da se plasira u polufinale Lige prvaka.

Bavarci su sinoć pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 uspjeli da pobijede Arsenal, a junak je bio Joshua Kimmich koji je sredinom drugog poluvremena postigao jedini pogodak na ovoj utakmici.

U prvom susretu na Emiratesu bilo je 2:2 i Arsenal je pokušao da u Minhenu dođe do plasmana u polufinale, no protiv tako iskusne ekipe izabranici Mikela Artete na kraju nisu imali rješenje.

Arsenal je imao nekoliko dobrih prilika u sinoćnjem meču, ali je iskusni Manuel Neuer pokazao zbog čega je i dalje jedan od najboljih golmana na svijetu.

Iako je prošlog mjeseca proslavio svoj 38. rođendan njemački golman i dalje je na vrhunskom nivou, a to je dokazao i u dvomeču protiv Arsenala.

Oglasi

Neuer se našao u centru pažnje javnosti nakon utakmice jer je kamera snimila šta je golman Bayerna radio u posljednjim minutama utakmice, te koliko je bio hladnokrvan iako je Arsenal svim silama krenuo naprijed.

Kod jednog prekida Neuer je trebao da izvede gol-aut, te dok je čekao znak sudije hladnokrvno je legao na teren i počeo da radi vježbe kako bi ostao zagrijan pred posljednje napade Arsenala na utakmici.

To je pokazalo kakvu hladnokrvnost ima jedan od najboljih golmana na svijetu i u najbitnijim trenucima utakmice.

Režiser prenosa je u pravom trenutku počao da koristi "pauk kameru" koja je snimila kako se Neuer "isteže" što je mnoge nasmijalo jer se u tim momentima lomila utakmica, te je Arsenal bio itekako ofanzivan.

Oglasi

Šta je Neuer radio tokom prekida u posljednjim minutama utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

Na kraju Arsenal nije uspio da zatrese mrežu Bayerna i izbori produžetke, te je minhenski klub mogao da proslavi plasman u polufinale koji je svjetlo u tami loše sezone kluba s Allianz Arene.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I u polufinalu nas očekuje novi spektakl jer će Bayern igrati dvomeč protiv Real Madrida koji je sinoć nakon penala uspio da izbaci aktuelnog evropskog prvaka Manchester City.

U drugom polufinalu će igrati PSG i Borussia Dortmund. I pored toga što mnogi smatraju da je Bundesliga među najlošiji u ligama petice plasmanima u polufinale Lige prvaka Bayern i Dortmund su pokazali da to i nije baš tako.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Truhljavi bayern je mušterija Realu najvećem klubu na planeti ...potop 2014 , guzenje 2017 , svršavanje 2018 , a sad 2024 cvaj karanje ja i real hihihi glupani
0 0
guliy
Nastavak dominacije njemackih klubova sa englezima HAHAHAH gdje su ova djecurlija da kaze engleska je najjaca liga HALOOOO ??????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi