Potvrđen novi otkaz u Premiershipu: Došao je sa velikim planovima, a sada ga dočekao rastanak
FOTO: EPA

Rezultati su navodno presudili

Potvrđen novi otkaz u Premiershipu: Došao je sa velikim planovima, a sada ga dočekao rastanak

H. Zilić

Stigao je i još jedan otkaz u engleskom Premiershipu.

Nakon dva vezana poraza od Manchester Citya i West Hama, Wolverhampton je potvrdio da portuglaski stručnjak Bruno Lage neće više voditi Vukove.

Wolverhampton je nakon osam kola nove sezone na dnu tabele, tačnije na 18. poziciji sa šest osvojenih bodova i evidentno je da u ekipi dosta stvari ne štima.

U klubu su odmah povukli radikalan potez, a ovu vijest potvrdili su i vodeći mediji na Ostrvu.

Bruno Lage je preuzeo Vukove 2021. godine nakon sjajnih rezultata na klupi Benfice gdje je vodio i B tim i to su mi tri jedina trenerska angažmana u karijeri.

Oglasi

Ovaj 46-godišnji stručnjak je bio dio duogoročne vizije Wolverhamptona, ali loš start ove sezone promijenio je planove u klubu.

"Bilo je zadovoljstvo raditi s njim, međutim s velikom tugom morali smo donijeti odluku koja je bila teška", rekao je Jeff Shi predsjednik kluba i dodao:

"Ne sumnjam u njegovo trenersko znanje sposobnosti i siguran sam da će uspjeti u drugom klubu, međutim forma ekipe i rezultati u posljednjih nekoliko mjeseci znače da nemamo izbora nego djelovati."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vukove će privremeno voditi Steve Davis i James Collins.

Od novom imenu na klupi, klub bi se trebao oglasiti u narednim danima u medijima se još ne špekuliše o imenima, tako da bi to svakako moglo biti neko iznenađenje od strane čelnika kluba sa Molineuxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi