Tako je to s Wolvesima: Ko da gol - pobjednik

Šta reći na ovo?

Tako je to s Wolvesima: Ko da gol - pobjednik

Eldar Ganibegović

Ekipa Wolverhamptona je prije tri dana u 18. kolu Premiershipa remizirala s Chelseajom 0:0.

Vjerovali ili ne, bila je to čak sedma utakmice Wolvesa u nizu koja je završena s jednim ili nijednim pogotkom za 90 minuta igre.

Ovaj niz neefikasnosti njihovih utakmica traje od 20. novembra i susreta s West Ham Unitedom kada su na domaćen terenu slavili s 1:0 pogotkom Jimeneza iz 58. minute.

Nakon toga, popularni Vukovi gostovali su kod Norwich Cityja, te dočekali Burnley, a te dvije utakmice završene su bez pobjednika, ali i bez pogodaka.

Uslijedile su dvije utakmice protiv lidera u ligi. Liverpool je do pobjede od 0:1 na Miloneuxu stigao tek u 94. minuti golom Origija, dok su na Etihadu kod Cityja pali u 66. minuti, a strijelac jedinog gola na meču bio je Sterling s bijele tačke.

Prije pomenute utakmice s Chelseajom, Wolvesi su četiri dana ranije gostovali kod Brightona i upisali pobjedu pogotkom Saissa u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Ko da gol, pobjednik je na utakmicama ovog tima, reklo bi se. Prije ovog niza od sedam utakmica, Wolvesi su u sezoni imali četiri utakmice s jednim pogotkom i nijednu bez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo da li će ovom nizu Wolvesa doći kraj, a priliku da ga prekinu imat će za četiri dana kada u 19. kolu Premier lige dočekuju Watford.

Vjerujemo da domaćinu ne bi uopšte smetalo da ponovo slavi s 1:0 jer bi se tako dodatno približili vrhu. Trenutno su na osmoj poziciji s 25 bodova.

Top Komentari

irnes4
Za**** sve to ,kad su na solidnom mjestu
0 2
tip
Članak formiran na osnovu objave nogometnih ikona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi