Wolvesi dogovorili pojačanje? Pogađate, riječ je Portugalcu

Navodno postoji načelni dugovor

Wolvesi dogovorili pojačanje? Pogađate, riječ je Portugalcu

Na Molineuxu je odavno prava portugalska kolonija, ali ono što rade Wolvesi očigledno funkcioniše, pa zašto prekinuti uspješnu praksu?

Danas su se pojavile informacije da je Wolvehampton jako blizu realizacije transfera još jednog Portugalca.

Navodno su Wolvesi postigli načelni dogovor o transferu Joaa Palhinhe iz Sportinga.

Prema pisanju Correio de Manha, eventualni Palhinhin transfer bi trebao koštati 15 miliona eura.

Inače, 24-godišnji Palhinha je zadnji vezni, a do kraja ove sezone bi trebao ostati na posudbi u Bragi, prije nego što ga Sporting, eventualno, proda.

Palhinha je, treba istaći, ove sezone bio apsolutno nezamjenjiv u timu Brage, pa je skupio 35 nastupa (četiri gola i asistencija).

Navodno Palhinhu Wolvesi prate već neko vrijeme i to po nalogu trenera Nuna Espirita Santa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sporting je Palhinhu "zaštitio" otkupnom klauzulom od 60 miliona eura, ali je jasno da njegov mogući transfer neće biti ni blizu te cifre.

Pored trenera, Wolvesi u prvom timu trenutno imaju osam portugalskih fudbalera. Zadnji je na Molineux stigao Daniel Podence. Njega su Wolvesi u januaru kupili od Olympiacosa za blizu 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi