U Napoliju nije dobio priliku ni za debi, a danas vrijedi 60 miliona eura?

Brazilac bi uskoro mogao napraviti veliki transfer

U Napoliju nije dobio priliku ni za debi, a danas vrijedi 60 miliona eura?

Nerijetko de desi da klubovi shvate kakve su "dragulje" imali u svojim redovima, tek kada oni negdje drugo zasijaju punim sjajem.

Jedan od primjera je recimo i Chelsea, koji je bez previše razmišljanja pustio Salaha i De Bruynea, danas dvije velike zvijezde svjetskog fudbala.

Ima naravno sličnih primjera gdje god da se okrenemo, pa je tu i primjer Carlosa Viniciusa, 25-godišnjeg brazilskog napadača.

Napoli je Carlosa Viniciusa doveo prije dvije godine iz portugalskog Real SC-a, za oko četiri miliona eura. Međutim, brazilski napadač nije dobio šansu ni da debituje za Napoli koji ga je slao na par posudbi prije nego ga je prošlog ljeta prodao Benfici (17 miliona eura).

Viniciusu je samo jedna sezona u Benfici bila dovoljna da pokaže kakav je igrač, pa je u 36 nastupa postigao 20 golova i upisao 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Očekivano, odmah je stigao interes brojnih evropskih klubova, a portugalski mediji vjeruju da bi njegov eventualni transfer mogao dostići cifru od 60 miliona eura.

Navodno je Wolverhampton spreman potrošiti 60 miliona na Viniciusa ukoliko Raul Jimenez napusti Molineux. Naravno, tu je i interes Manchester Uniteda o kojem se već pisalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi