Wolvesi žele postati velikan Premiershipa u svakom smilu: Otkriveni planovi za novi Molineux
Foto: Twitter

Tokom ceremonije dodjele kupskih nagrada

Wolvesi žele postati velikan Premiershipa u svakom smilu: Otkriveni planovi za novi Molineux

Prošlo je 60-ak godina od posljednje Wolverhamptonove titule prvaka Engleske, a u skorijoj historiji su Wolvesi uglavnom provodili vrijeme na "granici" Premier lige i Championshipa.

Minula sezona Premier lige bila je "povratnička" za Wolvese koji su redom rušili sve velikane elitnog ranga engleskog fudbala i završili na sjajnom sedmom mjestu.

Vlasnici Wolvesa (Fosun International) uložili su ogroman novac u ekipu i jasno je da je riječ o ozbiljnom projektu čiji je cilj dovesti Wandererse do statusa velikana Premiershipa.

I ove sezone su Wolvesi bili poprilično blizu mjestima koja vode u evropska takmičenja, a ukoliko u narednoj nastave istim tempom ne bi čudilo da izbore nastup barem u Evropskoj ligi.

Wolverhampton očigledno želi u svim aspektima parirati onim najvećim, pa je tako direktor kluba Laurie Dalrymple tokom sinoćnje ceremonije dodjele klupskih nagrada zagolicao maštu navijača.

Naime, on je predstavio planove ili bolje reći viziju novog stadiona Wolverhamptona. Predstavljen je nacrt arhtitekte kojeg je klub unajmio i zaista se može reći da bi novi dom Wolvesa mogao biti impresivno zdanje.

Ipak, riječ je samo o planovima, tako da nije poznatao kada bi projekat izgradnje novog Molineuxa mogao početi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, stadion Molineux je dom Wolverhampton od davne 1889. godine. Posljednje renoviranje je pretrpio u sezoni 2011/2012, a njegov trenutni kapacitet je oko 32 hiljade sjedećih mjesta.

Treba dodati da je sinoć nagradu za najboljeg igrača Wolvesa u minuloj sezoni dobio Raul Jimenez. Maksikanac je bio i najbolji strijelac ekipe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi