Samo jedan tim je pobijedio ovogodišnje finaliste Lige prvaka i Evropske lige: Znate li koji?
Upravo sa njima Liverpool igra u okviru zadnjeg kola Engleske Premier lige, te je sigurno da im neće biti nimalo lako da ostvare pobjedu.

Uspjeli ostvariti pobjedu protiv sve četiri ekipe

Samo jedan tim je pobijedio ovogodišnje finaliste Lige prvaka i Evropske lige: Znate li koji?

E. Oštraković

Nakon što su u prethodne dvije noći Liverpool i Tottenham izborili finale Lige prvaka, večeras smo saznali i finaliste Evropske lige.

Podsjetimo se Liverpool je napravio veliku senzaciju protiv Barcelone jer se vratio nakon poraza od 3:0 u prvoj utakmici.

Tottenham je sa druge strane nakon poraza u prvoj utakmici od 1:0, te nakon što je na poluvremenu gubio sa 2:0 u Amsterdamu uspio preokrenuti rezultat i ostvariti pobjedu.

Arsenal je večeras ostvario pobjedu u Valenciji rezultatom 4:2, te je izborio prolaz u finale Evropske lige.

Također Chelsea je pobijedio Eintrachta, istina tek nakon penala, ali i oni su na kraju izborili put u finale Evropske lige.

Ipak, sve četiri ovosezonska finalista imaju nešto zajedničko, a to je poraz od jedne ekipe koja igra sjajno u domaćem prvenstvu.

Naime, samo jedna ekipa je ostvarila pobjedu protiv sve četiri navedene ekipe, a to je Wolverhampton.

Ovo je podatak koji je pomalo nevjerovatan obzirom da se ne radi o ekipi koja je u top šest u ovoj ligi, ali treba uzet u obzir da oni ove godine igraju jako dobro.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo sa njima Liverpool igra u okviru zadnjeg kola Engleske Premier lige, te je sigurno da im neće biti nimalo lako da ostvare pobjedu.

Top Komentari

SadioZ
Liverpul je izgubio u kupu, a ne u ligi kako vaš vrli autor tvrdi. Mančester Siti je pobijedio sve četiri ekipe. Iz dana u dan se nastavlja vaša agonija i neznanje.
2 0
teddy sheringham
Pišete gluposti. City. Zato i možda jesu prvi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi