Promocija u viši rang, nekoliko dana ludog partijanja, a onda šok za 11 fudbalera Wrexhama

Klub više ne računa na njih

Promocija u viši rang, nekoliko dana ludog partijanja, a onda šok za 11 fudbalera Wrexhama

Esmer Oštraković
Teme:

Jedna od glavnih tema u svijetu sporta u posljednje vrijeme jeste Wrexham koji je izborio promociju u četvrti rang engleskog fudbala.

Nakon što su izborili povratak u profesionalni fudbal, a zatim sve ludo proslavili, jedanaest fudbalera dobilo je "čiste" papire od kluba.

Naime, uprava Wrexhama odlučila je da se zahvali jedanaestorici fudablera, te su oni od danas slobodni igrači i traže nove klubove.

Već su krenule pripreme Wrexhama za narednu sezonu, a čelnici kluba su već u pregovorima sa potencijalnim pojačanjima.

Morati će da se uklope u veoma striktne regulacije kada je riječ o platama jer klubovi ne smiju da imaju velike gubitke.

Najbolji strijelac Wrexhama, Paul Mullin, koji je postigao čak 38 golova prošle sezone produžio je ugovor, a isto su uradili Mark Howard i Anthony Forde.

Oglasi

Kada je riječ o golmanu Benu Fosteru koji ima 40 godina on je nakon razgovora sa upravom otkrio da je odlučio da još malo razmisli da li će se i naredne godine odlučiti da bude među stativama.

Harry Lennon, mladić koji ima 28 godina odlučio je da se oprosti od aktivnog igranja fudbala zbog velikih problema sa povredama.

Klub je objavio da se zahvaljuje jedanaestorici igrača koji neće više biti dio kluba, a tome se malo ko mogao nadati.

Ryan Austin, Kain Calderbank-Park, Malik Dijksteel, Reece Hall-Johnson, Jake Hyde, Harry Lennon, Rory Watson, Tom Jenkins, Dan Jones, Louis Lloyd i WIll Mountfield su igrači kojima se Wrexham zahvalio.

Malo ko od igrača je ovo očekivao, najviše iz razloga jer su posljednjih nekoliko dana ludo partijali slaveći plasman u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi