Wrexham želi Balea povući iz penzije, stigao je i njegov odgovor

Nije se dugo čekalo

Wrexham želi Balea povući iz penzije, stigao je i njegov odgovor

Esmer Oštraković

Ekipa Wrexhama iznenada je postala jedna od najpraćenijih u svijetu fudbala nakon niza poteza koje su napravili vlasnici ovog kluba Ryan Reynolds i Rob McElhenney.

Naime, njih dvojica su iz penzije vratili golmana Fostera, a zatim su izborili promociju u četvrti rang takmičenja u Engleskoj.

Nakon svega toga odlučili su pozvati Garetha Balea da se i on vrati iz penzije i da odigra jednu sezonu u njihovom klubu.

Bale se prvo našalio i rekao je da će doći ako teren za golf bude dobar, ali danas je dao dosta ozbiljniju izjavu.

"Povratak fudbalu i igranje za Wrexham? Mislim da ne, to će se jako teško desiti. Veselio sam se možda jednoj partiji golfa s Robom. Sretan sam tu gdje jesam", rekao je Bale, te je dodao:

"Uživam u porodičnom životu i igranju golfa", završio je Bale.

Oglasi

Podsjetimo vlasnik Wrexhama je Baleu poslao veoma jasnu poruku prije nekoliko dana.

"Hej Bale, hajde da igramo golfa. Sigurni nećemo provesti četiri sata ubjeđivajući te da igrač iz nas još jednu magičnu sezonu", napisao je Baleu vlasnik Wrexhama.

Svi su se nadali da će Bale prihvatiti poziv čelnika ovog malog kluba i da će zaigrati za njih, ali sada je jasno da od toga skoro pa sigurno neće biti ništa.

Bale je svojevremeno bio najskuplji gudbaler svijeta i prvi je u historiji ostvario transfer vrijedan sto miliona eura.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru sa reprezentacijom Walesa odlučio je da napusti fudbal i ode u penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi