Na utakmici sudija donio najčudniju odluku u karijeri, Anel Ahmedhodžić zbunjeno gledao

Neobično isključenje i velika drama

Na utakmici sudija donio najčudniju odluku u karijeri, Anel Ahmedhodžić zbunjeno gledao

E. Škorić

Petoligaš Wrexham napravio je malo čudo u duelu sa Sheffield Unitedom odigravši 3:3, pa je i dalje u igri za prolaz dalje u FA kupu.

FA kup godinama slovi za takmičenje na kojem najveći klubovi na Britanskim ostrvima padaju pred amaterskim i niželigaškim ekipama. Sheffield United našeg reprezentativca Anela Ahmedhodžića je bio veliki favorit u gostima kod petoligaša Wrexhama, a morat će da odigra uzvratnu utakmicu i sekunde su ga dijelile od "katastrofe".

Pored odličnog nastupa nižeplasiranog kluba, koji je pokazao zube mnogo jačem rivalu, navijači pričaju i o glavnom sudiji susreta, Deanu Whitestoneu, koji je donio jednu od najčudnijih odluka u karijeri.

U 71. minuti utakmice, pri rezultatu 2:2, došlo je do okršaja između gostujućeg igrača Daniela Jebbisona i domaćeg defanzivca Bena Tozera. Cijela situacija odigravala se daleko od lopte, koja je već bila u rukama domaćeg golmana.

Iako oba igrača nisu čak ni pala na travu, već su se samo malo sudarila sa tijelima, Dean Whitestone je prekinuo igru kako bi obojici dao po žuti. U slučaju Jebbisona, u ovoj napadnoj situaciji, sudija je odlučio o maksimalnoj kazni. 19-godišnji napadač je, na svoje veliko iznenađenje, pokazao crveni karton i isključen je, a iskusni Tozer je samo opomenut žutim kartonom. Saigrači su u čudu gledali, ali mladi igrač je morao u svlačionicu.

Čitavu gužvu su odmah prokomentarisali fanovi na društvenim mrežama. Mnogim navijačima odluka Whitestonea je potpuno neshvatljiva i smatraju da je iskrivila sam ishod utakmice. Drugi su pak priznali da će sudija osmine finala FA kupa, gledajući utakmicu kod kuće, shvatiti koliko je pogriješio.

S obzirom da su sveprisutne kamere bile fokusirane na prvi okršaj igrača, moguće je da je Jebbison dobio crveni karton zbog ponašanja nekoliko sekundi kasnije.

Na kraju, susret Wrexhama sa Sheffield Unitedom završen je rezultatom 3:3, nakon što su gosti postigli pogodak u produžecima. To znači da će se dva tima ponovo sastati, ali ovoga puta na stadionu tima koji igra u Championshipu.

Wrexham je u 86. minuti stigao do 3:2 i bio na korak velikog uspjeha, ali u 95. minuti Egan postiže gol za slavlje Sheffielda u čijem sastavu je do 87. minute igrao Ahmedhodžić.

Top Komentari

Evo dobra imena,Jebbison hahha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi