Ahmedhodžić Šveđanima rekao bolnu istinu i oduševio navijače BiH
Foto: T. Hebib

Bh. reprezentativac

Ahmedhodžić Šveđanima rekao bolnu istinu i oduševio navijače BiH

E. Ganibegović

Godinu 2020. ćemo možda pamtiti po negativnom rekordu - nijednu pobjedu nismo upisali te godine i izgubili smo u baražu za EURO, te ispali u B diviziju Lige nacija. Ipak, velika pobjeda je svakako dobitak Anela Ahmedhodžića koji je te godine debitovao za Bosnu i Hercegovinu, izabravši Zmajeve ispred Švedske u kojoj je rođen i stasao.

Za nešto više od dvije godine otkako je u reprezentaciji, Anel Ahmedhodžić stekao je status jednog od najbitnijih Zmajeva, odmah iza Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Apsolutni je broj jedan kada je u pitanju odbrana u sastavu našeg nacionalnog tima, te se od njega i u budućnosti očekuju velike stvari.

Na klupskom planu je od Malmoa preko Bordeauxa stigao do dresa Sheffield Uniteda gdje je također jedan od najboljih fudbalera, ne samo kluba, nego i engleskog Championshipa.

Stoga, Šveđanima je svakako itekako žao što ne igra za njihovu reprezentaciju, a u razgovoru za medije iz ove skandinavske zemlje Ahmedhodžić je iskreno priznao da je srce odabralo Bosnu i Hercegovinu.

Ipak, otkrio je i da je primio ružne poruke od Šveđana. Očekivano, ipak je igrao za mlađe selekcije ove države, a onda se odlučio da igra za reprezentaciju zemlje svog porijekla.

Oglasi

"Dobio sam određene ružne poruke. Nasmijao sam se na to. Takve stvari su smiješne. Nije me briga što mi neki ljudi pišu ružne stvari. Mogu pisati šta god hoće. Odrastao sam u Rosengardu i jedino što znam su ružne riječi", rekao je naš Zmaj i dodao:

"Znam da bih vjerovatno bio starter da sam izabrao da igram za Švedsku. Ipak, moj izbor je bio drugačiji. Volim što sam tako odlučio. Volim da igram za Bosnu i Hercegovinu. Neopisiv je osjećaj igrati u dresu Bosne i Hercegovine."

  

Ahmedhožić na debiju za Zmajeve - utakmica BiH - Sjeverna Irska, 8. oktobar 2020. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do sada je Ahmedhodžić upisao 18 nastupa u dresu s nacionalnim grbom i postigao je jedan pogodak i to onaj maestralan za remi 1:1 u Lvivu protiv Ukrajine u oktobru 2021. godine.

Za Sheffield je ove sezone nastupio 22 puta, te postigao četiri pogotka i dodao dvije asistencije.

Top Komentari

Ss.ba
Hvala tvojim roditeljima na takvom odgoju. A tebi mnogo srece u karijeri Anele. Ti si nasa dika.
11 3
F1F
Anel dijamant NAŠ !
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi