Po prvi put nakon vječitog derbija oglasio se i Ismir Mirvić

Danas novi ispit očekuje bordo momke, ali pred praznim tribinama

Po prvi put nakon vječitog derbija oglasio se i Ismir Mirvić

Samir Mlaćo

Prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić nije se oglašavao nakon teškog poraza u vječitom derbiju.

FK Željezničar je slavio 3:0, zadao bordo klubu težak udarac, ali većih promjena nema. Simon Rožman je ostao šef stručnog štaba, a sam je potvrdio da je razgovarao sa Mirvićem nakon poraza od Zvijezde 09 o svom statusu.

Stiče se dojam da je Mirvić pružio podršku Rožmanu, te direktoru Ibričiću i ostatku ekipe, a danas se konačno oglasio.

Kratko, ali sasvim jasno. Podržao je ekipu pred meč sa Igmanom, uz riječi: "Nema nazad".

Pružio je podršku Simonu Rožmanu i ostatku stručnog štaba, no svjestan je izazova koji očekuju ekipu                                                                                               

Jasno je da Mirvić misli da se Sarajevo može izvući iz krize, a pobjeda u današnjem meču nameće se kao imperativ.

Već u srijedu za bordo momke je novi ispit, a radi se o revanš susretu četvrtine finala Kupe naše zemlje. Sarajevo je u Banjoj Luci remiziralo sa Borcem (0:0), te će u srijedu tražiti prolaz dalje.

Oglasi

Današnji meč Sarajeva i Igmana igra se bez prisustva publike, dok protiv Borca navijači neće moći na istočnu tribinu najvećeg bh. stadiona.

Rožman jučer bio smiren i pohvalio pristup ekipe nakon derbija:

"Nećemo se vraćati šta je već bilo. Riješili smo mnogo toga između sebe, imao sa energičnu ekipu na trenigu. Očekujem defanzivnu ekipu Igmana, znaju igrati na rezultat. Što se nas tiče, Krdžalić ide na operaciju koljena, pregledi su to pokazali, Iliev ima kartone, a stanje Mehmedovića ćemo vidjeti danas.

Jučer nije trenirao, pa vidjet ćemo. Očekujem novu energiju, jedva čekam utakmicu i da vidimo šta možemo. Kvalitet nije upitan, odnos je prioritet i da nadam se da su glave na mjestu. Vjerujem u igrače, vjerujem u njihovo zajedinštvo", rekao je Rožman.

Dobio je i pitanje o svom statusu, ali i o statusu Almedina Ziljkića nakon što su se pojavile špekulacije da je odstranjen iz prvog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi sve što je za javnost riješavamo preko PR službe. Klub tako funkcioniše, sve stvari se riješe preko medija. Nakon Zvijezde 09 sam pričao o svom statusu sa klubom, dobio sam podršku. Danas sam tu, spremamo se za narednu utakmicu" naveo je Rožman te kazao da će sve biti jasnije kada se vidi ko će biti u kombinaciji za meč sa Igmanom, ali i najavio je promjene u odnosu na protekle utakmice.

Današnji meč na Koševu se igra od 18:30 sati. Glavni sudija je Miloš Gigović iz Gradiške, a pomoćnici su mu Sreten Udovčić (Prijedor) i Davor Vukašinović (Rogatica).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Postujem Mirvica sta je ucinio do sada za FK Sarajevo. Ali dovodenje ovih iz Slovenije je totalni promasaj i treb ih se sto prije rijesiti. Predlazem, da se vrati Mirza Varesanovic. Za njegova mandata igrali smo najljepsi fudbal, nabijali gol razliku i lahko kupili bodove kuci i na strani. Oni idioti sto nabijaju kazne klubu s pirotehnikom ne trebaju se nista pitati i bilo bi za klub najbolje da se nikada i ne vrate na Kosevo (jer tamo samo prave probleme).
1 0
south
Ovaj veze nema sa fudbalom nesto na silu pokusava
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi