Akrapović jasan pred gostovanje Željezničara u Ugljeviku: "Primarni cilj je uzimanje bodova"

Plavi gostuju Zvijezdi 09

Akrapović jasan pred gostovanje Željezničara u Ugljeviku: "Primarni cilj je uzimanje bodova"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u gostima protiv Zvijezde 09 u okviru 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a svoja očekivanja pred ovaj meč otkrio je i Bruno Akrapović.

Željezničar u Ugljevik putuje u dosta dobrom raspoloženju nakon što je ovaj tim prošlog vikenda slavio u velikom gradskom derbiju protiv Sarajeva sa 3:0.

Sigurno je da Akrapovićevi izabranici žele da nastave s dobrim rezultatima i konačno i s gostovanja donesu tri boda, te da iskoriste "momentum" nakon pobjede u gradskom derbiju.

No, iako je Zvijezda 09 posljednja na tabeli ovaj tim je nedavno pobjedom protiv Sarajeva pokazao da se nije predao i da će se boriti za opstanak sve dok imaju šansu.

Svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu otkrio je i Akrapović koji je oirzlui da je primarni cilj njegovog tima osvajanje bodova.

Oglasi

"Uvijek nakon takve euforične utakmice za trenera je teško spustiti igrače na zemlju, ne da nam je bio to primarni cilj, ali radili smo na tome da ne nedostaje ozbiljnosti na treningu. Momci su to shvatili i iako nam fali dosta igrača zbog suspenzija i povreda mislim da imamo dosta igrača da napravimo jak tim koji će istrčati na teren i primarni cilj je uzimanje bodova", rekao je Akrapović i dodao.

"Ne želimo podcijeniti ekipu ni gledati trenutno stanje na tabeli jer znamo da su dobro izgledali protiv Zrinjskog i Sarajeva i to nije slučajno. Igraju kući, pokušavaju da igraju i na nama je da odupremo našim stilom igre da ne odustajemo od toga što pravimo i da izvučemo dobar rezultat".

Sutrašnju utakmicu između Zvijezde 09 i Željezničara će suditi Elvedin Topuzović iz Tuzle, a njegovi pomoćnici će biti Amer Macić (Mostar) i Tarik Mulasmajić (Tešanj), dok je četvrti sudija Sabrija Topalović (Zenica).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, meč između Zvijezde 09 i Željezničara igra se sutra u Ugljeviku s početkom u 14 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
2 : 0 za naske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi