Početkom augusta počinje nova sezona?
Sa duela Željezničar - Tuzla City

Sve treba da potvrdi Izvršni odbor NS BiH

Početkom augusta počinje nova sezona? · Saznajemo

Nogometaši i treneri u nogometnom prvenstvu naše zemlje su na pauzi.

Još jedna sezona je završena, ali pauza će biti kratka. Slijede i evropski izazovi, te pripreme za novu sezonu koja će sigurno biti jako zanimljiva.

Nova sezona u Wwin ligi trebala bi početi prvog vikenda u mjesecu augustu ove godine, tačnije 03/04.08.

Takav je trenutni plan, ali naravno zadnju riječ daje Izvršni odbor Nogometnog saveza naše zemlje.

Sjednica Izvršnog odbora će biti održana krajem ovog mjeseca i tada će biti poznati zvanični termin početka nove sezone, no očekuje se da će promjena neće biti.

Ono što je svakako zanimljivo jeste da će ligu napustiti četiri kluba.

Oglasi

To je nedavno izglasano na sjednici Skupštine NS BiH, a od nove sezone u elitnom rangu bh. nogometa ćemo imati i VAR.

"Skupština je prihvatila skraćenje lige sa 12 na 10. Mnogo se pisalo proteklih dana o tome i razna komentarisanja, ali ja sam znao da ćemo mi uspjeti u tome. Ona jeste bolna, pod navodnike, jer četiri kluba ispadaju, ali nismo gledali interese pojedinih klubova, već fudbala u cjelini. Ova odluka će sigurno smo podići kvalitet fudbala.

Što se tiče VAR-a, očekuje se naredne sezone VAR i doprinijeti će još boljem fudbalu. Svi će biti zadovoljni, VAR može promijeniti odluke, a greške se svugdje događaju, ne samo ovdje", rekao je nedavno nakon sjednice Skupštine prvi čovjek Saveza Vico Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je da su ligu napustili FK Zvijezda 09 i FK Tuzla City, dok ćemo u eliti gledati FK Sloboda i FK Radnik Bijeljina.

Prvak minute sezone je FK Borac Banja Luka, dok je Zrinjski iz Mostara osvojio trofej Kupa.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Šta su odlucili...ko če bit prvak? Da se kladimo prijw sezone
1 0
dzuis
najveca glupost smanjenje lige, ubijanje baze za stvaranje igraca i otvaranje vrata investiranju novca sumnjivog porijekla.Sve se radi da bi se vrtio veliki novac a to doprinosi neregularnosti prvenstva sto je bio slucaj ove posljednje sezone
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi