Legendarni Španac ima svoj prvi posao i to u Bundesligi

Tvrdi Fabrizio Romano

Legendarni Španac ima svoj prvi posao i to u Bundesligi

Esmer Oštraković

Nakon što su brojni legendarni nogometaši započeli svoje trenerske karijere, još jedan je na pragu da krene njihovim stopama.

Radi se o Xabiju Alonsu koji bi, kako javljaju Marca i Fabrizio Romano, uskoro trebao postati novi trener Bayer Leverkusena.

Klub iz Njemačke igra jako loše ove sezone, te su u prvih osam odigranih utakmica upisali čak pet poraza i nalaze se na dnu tabele.

Trenutni trener, Gerardo Seoane, će nakon više od godinu dana napustiti klub, a navodno će novi trener biti Xabi Alonso.

Jučer su njemački mediji prenijeli informaciju da je prvi izbor kluba bio Thomas Tuchel, ali je bivši trener Chelseaja glatko odbio njihovu ponudu.

Sa druge strane ovo bi Xabiju bio sjajan prvi posao, te se očekuje da će ga objeručke prihvatiti i dogovoriti sve detalje ugovora jako brzo.

Xabi Alonso je kao nogometaš osvojio sve što se moglo osvojiti i sa klubom, ali i sa reprezentacijom Španije.

Imao je priliku Alonso biti u Bundesligi i to kao nogometaš Bayerna, te mu neće biti strano šta se to od njega očekuje u ovoj ligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do sada je u svojoj trenerskoj karijeri Xabi Alonso radio u omladinskoj školi Real Madrida, te kao trener B ekipe Real Sociedada.

Ostaje da vidimo da li će do dogovora doći, ali obzirom da je sve potvrdio Fabrizio Romano, samo je pitanje trenutka kada će sve biti zvanično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti