Legendarni Xabi Alonso je izabrao najgori trenutak u životu: "Nakon 20 minuta sam htio ići kući"

Igrao za Liverpool, Real, Bayern

Legendarni Xabi Alonso je izabrao najgori trenutak u životu: "Nakon 20 minuta sam htio ići kući"

A. Čaušević

Za Xabija Alonsa se s punim prvom može reći da se radi o jednom od najboljih veznjaka svoje generacije. Nastupao je za Real Madrid, Liverpool i Bayern te u sve tri velikana ostavio dubok trag. 

Alonso je nedavno gostovao u podscatu Jamijea Carraghera u kojem se prisjetio raznih trenutaka iz svoje izuzetno bogate karijere kako u klupskom tako i reprezentativnom fudbalu.

Nije bilo teško pogoditi šta mu je bio najgori trenutak u karijeri. Bila je to famozna utakmica na Nou Campu u kojoj je Barcelona Pepa Guardiole ponizila Real Madrid Josea Mourinha sa 5:0.

"Ligaška utakmica na Nou Campu koju smo izgubili s 5:0, je bila najgora noć koju sam doživio na terenu. Nakon 20 minuta sam želio napustiti teren i ići kući. Istuširati se i ići kući, bilo je tako bolno...", prisjetio se legendarni Španac.

"Ali to nam je donijelo i odlučnost za naredne sezone. Znali smo da ako budemo fini da će nas 'ubiti'".

Prisjetio se i kultnog finala u Istanbulu iz 2005. godine. Liverpool je gubio na poluvremenu s 3:0, ali je uspio izjednačiti i poslije penala slaviti.

Oglasi

"Na poluvremenu sam bio jako ljut na sebe. Mislio sam da ne možemo tek tako propustiti ovako veliku priliku".

Alonso je potpisao za Liverpool 2004. godine tada ga je želio u svojim redovima i Real, ali se on odlučio za Redse. Ipak među Kraljeve je stigao 2009. godine.

"Postojao je tada pravi intere Reala. Dugo su trajali pregovori između dva kluba. Razmišljao sam da li me uopšte žele, ali je tada stigao Liverpool, pričao sam s Rafom Benitezom, rekao sam sebi 'wow, žele me' i to je bilo to".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso se penzionisao prije četiri godine, a trenutno se bavi trenerskim poslaom. Sa klupe predvodi B tim Real Sociedada, svog matičnog kluba.

"Ne želim tek tako veliki klub. Mlad sam. Želim da pravim korak po korak i razvijam svoje znanje, pravim greške i učim da ih ispravljam", poručio je nekada odlični veznjak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi