Liverpool želi samo Xabija Alonsa, Španac govorio o tome na press konferenciji Bayera

Otvorila mu se nova vrata

Liverpool želi samo Xabija Alonsa, Španac govorio o tome na press konferenciji Bayera

E. Škorić

Španski trener Xabi Alonso smatra se jednim od glavnh kandidata za dolazak na upražnjeno trenersko mjesto u Liverpoolu nakon što je ranije danas Jurgen Klopp poručio da odlazi na kraju sezone.

Iznenadio je Klopp apsolutno sve kada je poručio da na kraju sezone napušta Liverpoola nakon više od osam godina provedenih u Engleskoj. Čini se da se zasitio i pomalo umorio, a ko god da dođe umjesto njega, imat će zaista težak posao na Anfieldu.

No, ako pitate navijače i mnoge ljude u Liverpoolu, ko bi bio najbolji - svi prstom upiru u bivšeg igrača Redsa Xabija Alonsa, koji je trenutno bez poraza na klupi Bayer Leverkusena, lidera Bunedslige.

S obzirom na pokazano, Alonso se s razlogom povezuje s Liverpoolom, a također i sa Real Madridom i Bayernom. On je danas na press konferenciji svog Bayera dobio informaciju da je Klopp smijenjen i da bi upravo on mogao da ga naslijedi.

"Špekulacije su normalne, fokusiran sam na Bayer Leverkusen. Vrlo sam sretan u Leverkusenu sa svojim igračima u ovom trenutku", poručio je Xabi Alonso te je dodao:

Oglasi

Veliko iznenađenje u Liverpoolu, naravno - za ono što je Jürgen napravio u Liverpoolu imam veliko poštovanje i divljenje".

Xabi Alonso naravno ne može sada kao trener Bayera govoriti o tome kogao bi mogao u budućnosti voditi i kakvi su njegovi planovi, ali mnogi su mišljenja da će španski stručnjak na ljeto preuzeti jednog od velikana, samo je pitanje hoće li to biti Liverpool, Bayern ili Real.

42-godišnjak je u karijeri igrao i za Liverpool i za Real Madrid, ali i za Bayern. Bio je izuzetan igrač u veznom redu. Osvojio je Ligu prvaka sa Liverpoolom 2005. u Istanbulu, a sa Realom u sezoni 2013/14. Dva puta je sa Španijom bio prvak Evrope, tri puta prvak Njemačke kao igrač Bayerna, te je osvojio titulu u La Ligi sa Realom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, nije tajna mu je od svega najdraži trofej osvojen sa Španijom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Kao trener je za sada sjajan. Ovo mu je prvi ozbiljniji posao, pošto je prethodno radio u omladinskoj školi Real Madrida i kao trener B ekipe Real Sociedada, još jednog bivšeg tima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije