Xabi Alonso otkrio razloge neslaganja sa Benitezom
Foto: EPA

Alonso je otkrio pod kakvim je okolnostima napustio Anfield

Xabi Alonso otkrio razloge neslaganja sa Benitezom

Xabi Alonso je najavio da će nakon završetka ove sezone završiti svoju bogatu igračku karijeru. Alonsa sada mnogi smatraju jednim od najboljih veznih igrača svoje generacije, ali kada je kao 22-godišnjak potpisao za Liverpool, on je bio nepoznat većini ljubitelja fudbala.

Španski veznjak je uvijek isticao kako mu je njegov boravak u Liverpoolu pomogao da izraste u igrača kakav je danas, a Alonso je u prvoj sezoni sa Liverpoolom uspio osvojiti i Ligu prvaka.

U to vrijeme Španac je činio odličan duo na sredini terena sa legendarnim Stevenom Gerrardom, ali je nakon pet godina na Anfieldu, njegov odlazak iz Engleske bacio sjenu na njegova sjajna izdanja.

Naime, on je Liverpool napustio nakon svađe sa tadašnjim trenerom Rafom Benitezom, unatoč mnogim špekulacijama o razlozima njihovog neslaganja, Alonso je tak sada odlučio otkriti o čemu se radilo.

"Bilo je to prije četvrtfinala Lige prvaka protiv Intera. Moja supruga se trebala poroditi, i ja sam rekao Rafi da ne mogu ići na utakmicu. Igraću kada vidim da je sve prošlo u redu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mogao sam kasnije uhvatiti let i naći sa sa ostatkom ekipe. On to nije prihvatio. Morao sam napraviti odluku, a ona je bila da budem sa svojom prodoicom. Nije bilo lako, moj posao nije običan posao, ali nikada se nisam pokajao", rekao je za španske medije Alonso.

"Da nisam ovako postupio, propustio bih rođenje svog djeteta. Usput, pobijedili smo 0:1 golom Torresa", dodao je za kraj Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi