Xabi Alonso pronašao prvi trenerski angažman

Trenirat će rezerve Real Sociedada

Xabi Alonso pronašao prvi trenerski angažman

Legendarni španski vezni fudbaler Xabi Alonso pronašao je prvi trenerski angažman.

Nekadašnji veznjak Real Madrida, Bayern Minhena i Liverpoola novi je trener Real Sociedada B, to je danas i zvanično objavljeno.

Podsjetimo, on se odmah nakon završetka igračke karijere počeo baviti trenerskim poslom, ali u omladinskim kategorijama Real Madrida, da bi sada dobio priliku u rezevnom timu Sociedada.

Mnogi smatraju da će ovo biti lijepa odskočna daska za Alonsa da u budućnosti postane trener prvog tima Sociedada.

Podsjetimo, on je u ovom klubu počeo i igračku karijeru, tako da nije ni čudo što mu je klub odlučio pomoći na samom startu trenerskog dijela karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso je tokom igračkih dana bio poznat po sjajnom pregledu i organizaciji igre, a mnogi su ga zvali 'produžena ruka' trenera na terenu.

Upravo zbog tih stvari se smatra da će u budućnosti biti sjajan trener.

Top Komentari

Dino69
Ovo se znalo ima mjesec
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije