Xaviju je na San Siru dosadila nepravda, napravio je najsramotniji gest u svojoj karijeri!

Trener Barcelone

Xaviju je na San Siru dosadila nepravda, napravio je najsramotniji gest u svojoj karijeri!

Admin Čaušević

Xaviju Hernandezu je itekako teško pao poraz od Intera u Ligi prvaka. 

Inter je slavio minimalan trijumf. Nerazzurri su poveli golom Hakana Calhanoglua iz finiša prvog dijela te su u nastavku uspješno odbranili prednost odličnom defanzivom.

Barcelona je igrala poprilično dobro, međutim realizacija je izostala. Katalonci su kivni i na slovenačkog sudiju Slavka Vinčića za kojeg smatraju da ih je žestoko oštetio.

Vinčić je u nekoliko navrata dobivao pozive iz VAR sobe, a dvije odluke iz drugog poluvremna su razljutile Xavija zbog čega je legendarni fudbaler napravio najsramotniji gest svoje kako igračke tako i trenerske karijere.

Naime, u jednom trenutku kada sudijska odluka nije išla u priliog Barcelone Xavi je gestikulirao rukama da su sudije potplaćene što dovoljno govori u koliko očajnom stanju se nalazio.

Oglasi

Nema sumnje da će se zbog ovog poteza perspektivni stručnjak naći pod istragom UEFA-e i poznavajući strogoću Disciplinaca krovne evropske fudbalske organizacije neće proći nekažnjeno.

I na pressici poslije utakmice Xavi nije mogao da se sudrži te je otvoreno kritikovao suđenje. Barceloni je ponišen gol zbog igranja rukom Fatija, a zatim i nije dosuđen očigledan penal kada je Demfries igrao rukom u završnici.

"Ogorčen sam. Prvo nam objasne da je Fati igrao rukom, ali da je neko drugi dao gol, a kod druge epizode ne znam šta se desilo."

"Želio sam da pričam sa sudijom zašto nije svirao penal. Trenutno sam ogorčen. Ovo je nepravda i nema smisla. Preostala su nam tri finala. Izgubili smo u Minhenu pa smo se opet podigli", kazao je Xavi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Katalonci nakon tri odigrana kola imaju isto toliko bodova. Vodeći Bayern ima devet i rezervisano prvo mjesto, dok je Inter sada na drugom mjestu sa šest bodova.

Barcelona će milanski klub dočekati već sljedeće sedmice i morat će tražiti pobjedu pod svaku cijenu ukoliko ne želi da drugu sezonu u nizu Ligu prvaka okonča već u grupnoj fazi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Sto tako nije govorio dok su gurali Barcelonu kad je on igrao?
7 3
Mostarac94
A dok si igro kad su druge krali protiv vas sutio si aaa
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi