Xavi: Bila je ovo naša najbolja utakmica

Vezista Španije prezadovoljan igrom svoje ekipe

Xavi: Bila je ovo naša najbolja utakmica

Xavi Hernandez, mozak igre reprezentacije Španije bio je izuzetno zadovoljan nakon sinoćnje pobjede nad Portugalom. Vezista Barcelone je igru Španije ocijenio najboljom na ovom SP-u.

„Odigrali smo jednu pametnu utakmicu. Bili smo sjajni u odbrani. U drugom poluvremenu ste imali priliku vidjeti sjajnu Španiju na veoma visokom nivou.  Bila je ovo naša najbolja utakmica u Južnoj Africi“, rekao je odmah nakon utakmice reprezentativac Španije.

„Ključno je bilo prvi postići pogodak, što smo i uspjeli. Odlično smo zaustavili njihove kontra napade, osim jednog Simaoa Sabrose. Njihov golman Eduardo je bio fantastičan i on je najzaslužniji što smo postigli samo jedan pogodak. Čak je uspio odbraniti prvi udarac kod primljenog pogotka“, pun je hvale na račun igre svoje reprezentacije Xavi.

Španija je napravila mnogo prilika, ali je samo jedna lopta završila u mrežu Eduarda, koji je pokazao da se radi o odličnom golmanu. Odbrana Španije je zaustavila sve napade Portugala, a najbolji igrač Portugala Cristiano Ronaldo je uputio tek jedan udarac prema Ikeru Casillasu.

„Imali smo potpunu kontrolu igre na svim dijelovima terena, posebno u odbrani. Napravili smo odličan posao. Velike zasluge idu našoj odbrani koja je jednog takvog igrača kao što je Ronaldo potpuno izbacila iz igre“, rekao je Xavi Hernandez, najbolji igrač Eura prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.