Xavi: Bili smo bolji i kreirali više prilika

Nakon remija u El Clasicu

Xavi: Bili smo bolji i kreirali više prilika

A. Haznadarević

Sinoć su u prvom ovosezonskom El Clasicu, koji je ujedno bio prvi polufinalni okršaj španskog Kupa kralja, Real Madrid i Barcelona remizirali rezultatom 1:1.

Prilično je bio razočaran jedan od nosioca igre Katalonaca Xavi Hernandez, budući da je njegovom timu samo falila prava završnica:

 

"Mislim da smo bili bolji protivnik, dominirali smo i kreirali više prilika za postizanje pogodaka. Čudan je to osjećaj", istakao je sjajni Xavi, te nastavio:

 

"Kreirali smo ogroman broj prilika i u prošlim Klasicima, ali nismo bili dovoljno precizni pred golom, a postizanje golova je ključ".

 

"Sve je još uvijek otovreno. Bit će to potpuno ista priča u uzvratu, ali mi ćemo pokušati biti efikasniji", zaključio je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Uzvratni meč Kupa kralja između ova dva giganta, igrat će se 27. februara na Barceloninom Camp Nou stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.