Xavi uveo još jedno pravilo u Barceloni koje je mnoge iznenadilo

Trenirat će na dan utakmice i to na glavnom terenu

Xavi uveo još jedno pravilo u Barceloni koje je mnoge iznenadilo

Endin Čaušević

Xavi Hernandez je prije sedam dana zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone.

Barcelona je zbog loših rezultata odlučila uručiti otkaz Ronaldu Koemanu, a Joan Laporta je odlučio da je Xavi najbolja opcija za novog trenera katalonskog kluba.

Legendarni Xavi se na Camp Nou vratio nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Saddu. Svjestan je da je pred njim itekako težak posoa, ali vjeruje da može vratiti Barcelonu u sami vrh evropskog fudbala.

Xavi je odmah po dolasku u klub odlučio da uvede nekoliko pravila za igrače, ali pored toga promijenio je skoro cijeli stručni štab.

Odlučio je dovesti svoje pomoćnike s kojima je sarađivao u Al Saddu, te je čak uručio otkaz cijelom ljekarskom timu Barcelone jer smatra da nisu radili dobar posao.

Pored toga Xavi je uveo pravila i za svoje igrače koji, između ostalog, sada moraju dolaziti 90 minuta ranije na trening, te moraju paziti kakve stvari objavljuju na društvenim mrežama.

U centru pažnje je bilo pravilo za Gerarda Piquea kojem je Xavi zabranio da putuje van grada zbog privatnih obaveza i da to može raditi samo kada je na odmoru.

No, to nije bilo sve od novina koje je Xavi odlučio da uvede u Barceloni. Naime, on je donio odluku i što se tiče treninga na dan utakmica koje će katalonski klub igrati na svom terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je Xavi odlučio da će Barcelona na dan domaćih mečeva trenirati ujutro na Camp Nou što nije dugo vremena bio slučaj.

Quique Setien je bio prvi koji je uveo pravilo da se trenira na dan utakmice, ali to se nikada nije radilo na glavnom terenu. No, sada je Xavi odlučio da će trening na dan meča biti odrađen na Camp Nouu, a prvi takav je na rasporedu već za vikend pred gradski derbi protiv Espanyola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Svira kurcu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije