Xavi ima samo jednu želju, a ona je vezana za Barcelonu
Foto: EPA

Xavi otkrio san

Xavi ima samo jednu želju, a ona je vezana za Barcelonu

D. Rakanović

Legenda Barcelone Xavi otkrio je da mu je san postati trenerom Barcelone, ali je naglasio da se to neće desiti naredne sezone. 

Barcelona na kraju sezone ostaje bez Luisa Enriquea, ali Xavi smatra da još uvijek nema dovoljno iskustva.

“Moj san je da postanem trener Barcelone. Na putu sam da pretvorim to u stvarnost. Radim na tome da postanem trener, ali još nisam dobio certifikate. Moram mnogo stvari da naučim kada je u pitanju svlačionica sa 25 igrača, kao i medicinsko osoblje. Nemoguće je da zamjenim Luisa Enriquea. Nisam još položio ispite. Još uvijek razmišljam kao igrač, a ne kao trener", rekao je Xavi koji trenutno nastupa za katarski Al Sadd.

Xavi je najavio da će okončati igračku karijeru nakon što mu istekne ugovor sa Al Saddom na kraju naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije