Xavi je samo jednom igraču koji se vratio s posudbe dao zeleno svjetlo za ostanak u Barceloni

U ponedjeljak počinju pripreme

Xavi je samo jednom igraču koji se vratio s posudbe dao zeleno svjetlo za ostanak u Barceloni

Endin Čaušević

Miralem Pjanić će se naredne sedmice pojaviti na pripremama Barcelone.

Pjanić je proteklu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu gdje nije baš blistao kao što se očekivao. Turski klub nije odlučio otkupiti njegov ugovor, te će Pjanić ponovo da se vrati u Barcelonu.

Bh. reprezentativac se i tokom odmora punom parom sprema za izazove koji ga čekaju jer je odlučan da se pokuša dokazati Xaviju Hernandezu i izboriti za mjesto u prvoj ekipi Barcelone.

Pripreme Barcelone počinju 4. jula, a na prozivci će se sigurno pojaviti i Pjanić. No, on nije jedini koji se vraća s posudbe jer će na početak priprema doći još Francisco Trincao, Inaki Pena, Rey Manaj i Alex Collado.

Xavi je već poručio da će svi oni dobiti šansu da igraju, ali da se sudbina njih već zna. Cilj Barcelone je da ih stavi na transfer listu ili ponovo pošalje na posudbu jer je jasno da trenutno za njih nema mjesta u prvoj ekipi.

Katalonski Sport jutros je objavio da je od igrača koji se vraćaju s posudbe zeleno svjetlo za ostanak u ekipi dobio samo jedan igrač, a riječ je o Colladu koji je drugi dio prošle sezone igrao u Granadi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Collado će prema svemu sudeći ostati u Barceloni ovog ljeta jer je Xavi još prije nekoliko sedmica izjavio da će ovaj veznjak dobiti svoju šansu koju je davno zaslužio.

Što se tiče Pjanića on će imati nekoliko sedmica i pripremnih utakmica da pokuša promijeniti Xavijevo mišljenje i ostati u Barceloni, a da li će mu to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Za ovog Pjanića ni u Slobodi iz Tuzle nema više mjesta.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi