"Xavi mi je rekao da su ih u Kataloniji učili da mrze Real"
Bounedjah, najbolji alžirski igrač u 2018. godini, otkrio je šta mu je jednom prilikom ispričao Xavi

Alžirac otkrio u jednom intervjuu

"Xavi mi je rekao da su ih u Kataloniji učili da mrze Real"

E. Škorić

Bagdad Bounedjah, Xavijev saigrač iz katarskog Al Sadda, priznao je da "nijedan od njih ne voli Real Madrid".

Bagdad Bounedjah je najbolji alžirski igrač 2018. godine, a sa Xavijem i Gabijem je proveo neko vrijeme u Kataru igrajući za Al Sadd u koji je došao 2015. godine.

On je šokirao mnoge kada je u jednom intervjuu prenio ono što mu je jednom prilikom rekao Xavi u svlačionici.

"Niko od njih ne voli Real Madrid. Xavi mi je rekao da su u Kataloniji učeni da mrze Real Madrid i ostariću s tom rečenicom", poručio je Alžirac.

Xavi: Današnji fudbal mi je dosadan, pogotovo Atletico

Legendarni španski fudbaler Xavi Hernandez priznao je da današnji fudbal smatra poprilično dosadnim.

U razgovoru za Radio Catalunya, Xavi je istakao da mu se nimalo ne dopada što većina klubova forsira formaciju sa jednim isturenim klasičnim napadačem, te što sve veći broj klubova 'bježi' od posjeda lopte.

"Većina klubova čije utakmice gledam igraju dosadan fudbal. Mnogi klubovi danas kao da ne žele igrati s loptom, a naprijed imaju samo jednog napadača. Sve se više svodi na zatvaranje prostora i ograničavanje protivnika", započeo je Xavi, te dodao:

"To najbolje vidite po principu po kojem igra Atletico Madrid. Njima je izuzetno teško postići gol, samo su koncentrisani na defanzivu kada igraju protiv jakih protivnika. Ne zanima ih posjed, samo pokrivanje terena i sva njihova taktika kada igraju protiv Barce i Reala se svodi na to. Valjda je trener te igrače uvjerio da je takav fudbal jedini način da se napravi uspjeh".

Top Komentari

Heller
Barcelonin fudbal je ono baš zanimljiv
2 0
Babo
Djeco draga znate li vi ko je bio Franco i sta je radio Kataloncima...ovo je potpuno razumljivo...To je bio spanski Hitler...sjedite dole i poklopite se kad ne znate nista...usput Real je bio njegov klub...TOLlKO.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi