Xavi: Nadam se da poraz neće negativno utjecati na nas

Xavi nakon poraza od Ajaxa

Xavi: Nadam se da poraz neće negativno utjecati na nas

Midhat Šljivak

Barcelona je sinoć u Amsterdamu poražena od Ajaxa s 2:1 iako je veći dio drugog poluvremena imala igrača više na terenu.

Veznjak katalonskog tima Xavi Hernandez je u izjavi nakon utakmice istakao kako se nada da ovaj poraz neće previše negativno utjecati na njegove saigrače.

"Nadam se da ovaj poraz neće negativno utjecati na igrače, jer nam je ovo tek prvi poraz. Pred nama je još jedna utakmica u Ligi prvaka protiv Celtica, te još uvijek možemo završiti prvu u grupi", rekao je Xavi.

Xavi je otkrio i šta je vjerovatni uzork poraza njegovog tima od Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nismo bili u mogućnosti da igramo našu prepoznatljivu igru. Ajax nam je stvorio pritisak i nije nam dao kontrolu nad loptom. Iako smo činili sve da odigramo na vrhunskom nivou, odigrali smo jako loše, naročito prvo poluvrijeme. S ovakvom igrom teško je doći do pobjede", zaključio je Xavi.

Barca posljednji meč grupne faze igra na Nou Campu protiv Celtica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.