Šta to Xavi ne razumije?

Trener Barcelone

Šta to Xavi ne razumije?

Eldar Ganibegović

Iako su rezultati kluba s Camp Noua još uvijek nekonstantni, odnosno dosta osciliraju, Xavi Hernandez ipak je na dobrom putu i vidi se da Barcelona pod njegovim vodstvom ide uzlaznom putanjom. Međutim, šta to Xavi ne razumije?

Ove je sezone Barcelona već osvojila jedan trofej. U pitanju je španski Superkup, a u finalu su savladali Real Madrid u Saudijskoj Arabiji.

S 12 bodova prednosti ispred Reala uz utakmicu manje, Barcelona je na odličnom putu da osvoji i špansku Primeru, te tako sezonu zaključi s dva trofeja.

Ipak, drugu sezonu u nizu ispali su u grupnoj fazi Lige prvaka. Ovaj put su po njih bili kobni Bayern i Inter, pa su evropsku avanturu morali nastaviti u Evropskoj ligi.

Ni tamo se nisu proslavili. U play-offu im je žrijeb za protivnika dao Manchester United, a Crveni đavoli su se bolje snašli u dvomeču i prošli dalje.

Posljednji veliki udarac ove sezone zadao im je Real Madrid. Blaugrana je branila pobjedu od 0:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja, no Los Blancosi su na Camp Nou stadionu slavili s 0:4 i otišli u finale.

Oglasi

Iako će Barcelona vrlo vjerovatno postati novi prvak Španije i iako ima već osvojen jedan trofej ove sezone, mnogi ipak upućuju samo negativne kritike na račun Xavija i Barcelone.

Španski stručnjak je odlučio o tome otvoreno da progovori na posljednjoj press konferenciji, te istakao da ne razumije takav pristup određenih novinara i navijača.

"Ne razumijem. Osvojiti La Ligu je šlag na torti. Trijumfovali smo u Ligi prvaka pet puta u našoj historiji. To je veoma dobar učinak, ali da li je obavezno pobijediti svake godine? Trijumf u La Liga donosi stabilnost u klubu", rekao je Xavi.

Barcelona svoju narednu utakmicu igra sutra od 21 sat. Na Camp Nou dolazi Girona i Blaugrana ima šansu da ode na skoro pa nedostižnih +15.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavijev tim će biti oslabljen jer neće igrati Christensen, Dembele, Pedri i De Jong, no i bez obzira na to Barcelona je veliki favorit da osvoji sva tri boda na ovom meču.

Do kraja sezone onda će imati još deset utakmica u La Ligi od kojih bi najteža trebala biti već 23. aprila kada u Kataloniju stiže Atletico Madrid. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi