Xavi: Ne trebamo vraćati igrače koje su nas napustili

Ne želi Bellerina u Barci

Xavi: Ne trebamo vraćati igrače koje su nas napustili

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, izjavio je za španske medije da ne bi volio da se Hector Bellerin vrati na Nou Camp.

Bellerin već nekoliko sezona igra u Arsenalu u koji je stigao još kao omladinac upravo iz Barcelone. Već nekoliko sedmica u medijima se špekuliše da Barca želi kupiti ovog desnog beka, ali su Topnicu u dva navrata odbijali ponude Blaugrane.

Nakon svega oglasio se i nekadašnji fudbaler katalonskog kluba Xavi koji je rekao da je protiv dovođenja Bellerina ili bilo kojeg igrača koji je ranije odlučio da napusti Barcelonu.

"Nisam ga gledao mnogo i ne znam tačno koje su njegove kvalitete. Iskreno, ja sam protiv njegovog dovođenja ili bilo kojeg igrača koji je ranije odlučio da ode. Odlaze kada imaju 16 ili 17 godina i onda žele da se vraćaju. Ja sam protiv toga", rekao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi