Xavi nema dilemu kada ga pitaju da uporedi Messija i Ronaldinha

Objasnio je i zbog čega

Xavi nema dilemu kada ga pitaju da uporedi Messija i Ronaldinha

Samir Mlaćo

Nekadašnji vezista Barcelone Xavi Hernandez imao je priliku svlačionicu dijeliti sa Lionelom Messijem i Brazilcem Ronaldinhom.

Na pitanje ko za njega bolji, bio je jasan. Simpatije idu na stranu Argentinca.

"Messi je najbolji u historiji. Ronaldinho je na razini najboljih, ali nedostaje mu konstantnosti. Za mene je zato Messi isred njega. Ronaldinho je tu u ravni sa Cristianom Ronaldom", priča Xavi, potencijalni trener Barce.

Nije tajna da priželjkuje povratak u Barcu, ovaj put kao trener.

Odmah je i otkrio i planove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Doveo bih krilnog napadača poput Neymara. Ne znam da li će to finansijski biti moguće zbog krize koja nas čeka, ali bez sumnje bi on bio fantastično pojačanje. Ne trebaju Barci velike promjene nego samo krilni napadači poput Jadona Sancha ili Sergea Gnabryja", izjavio je Xavi.

Xavi je s Barcom osvojio čak sedam ligaških naslova, tri Kupa Kralja, pet Superkupova Španije, četiri Lige prvaka, dva Superkupa Evrope, dva Svjetska klupska prvenstva, a sa Španijom je u dva navrata bio prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi